Αυτός είναι ο μακελάρης που σκόρπισε τον θάνατο στο Όρεγκον – ΦΩΤΟ

Ο 26χρονος Κρις Χάρπερ Μέρσερ είναι ο ένοπλος που σκόρπισε το θάνατο σε κολέγιο του Όρεγκον.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά Μέσα, ο 26χρονος Κρις Χάρπερ Μέρσερ είναι ο δράστης του μακελειού στο Κοινοτικό Κολέγιο Άμπκουα στο Ρόζμπεργκ της πολιτείας Όρεγκον.

Η κυβερνήτης του Όρεγκον, Κέιτ Μπράουν, δήλωσε πως ο ένοπλος που άνοιξε πυρ στο Κοινοτικό Κολέγιο Άμπκουα στο Ρόζμπεργκ της πολιτείας Όρεγκον ήταν ένας 26χρονος άνδρας που σκοτώθηκε από την αστυνομία.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η αυτόπτης μάρτυρας 18χρονη Κόρτνει Μουρ στην τοπική εφημερίδα News-Review, ο δράστης ζήτησε από τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο κτίριο του πανεπιστημίου να σηκωθούν όρθιοι και να δηλώσουν τα θρησκευτικά τους πιστεύω πριν αρχίσει να πυροβολεί.

Ο Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε με θυμό αυστηρότερους νόμους κατοχής όπλων στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά το μακελειό και κατηγόρησε έμμεσα την Εθνική Ένωση Όπλων, το πανίσχυρο λόμπυ οπλοκατοχών, ότι εμποδίζει μεταρρυθμίσεις.

Σε δήλωση που έκανε στην αίθουσα ανακοινώσεων του Λευκού Οίκου, ο Ομπάμα, εμφανώς θυμωμένος, είπε ότι δεν αρκεί πια να προσεύχεται κανείς όταν υπάρχουν παρόμοια επεισόδια σε όλη τη χώρα με τέτοια συχνότητα.

‘Όπως είπα μόλις πριν από μερικούς μήνες, και πάλι λίγους μήνες πριν από αυτούς, και λέω κάθε φορά που βλέπουμε μια από αυτές τις μαζικές δολοφονίες, οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας δεν αρκούν,” τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος στους δημοσιογράφους μετά από το θάνατο 13 ατόμων και τον τραυματισμό 20 περίπου από έναν οπλισμένο άντρα σε κοινοτικό πανεπιστήμιο πριν σκοτωθεί ο δράστης από την αστυνομία.

Διαβάστε επίσης:

Ομπάμα για το μακελειό του Όρεγκον:Δεν αρκεί πια να προσεύχεται κανείς

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ