Λαβρόφ: Μοιραζόμαστε με τις ΗΠΑ τον στόχο να ηττηθούν οι τρομοκράτες στη Συρία

«Η Ρωσία και ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος μοιράζονται τον στόχο της συντριβής των τρομοκρατών στη Συρία», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα Ηνωμένα Έθνη.

«Ο στόχος είναι η τρομοκρατία και δεν υποστηρίζουμε κανέναν που στρέφεται ενάντια στον ίδιο του τον λαό, πολεμάμε την τρομοκρατία. Εξ όσων γνωρίζω, ο διεθνής συνασπισμός θεωρεί το Ισλαμικό Κράτος και άλλες συνεργαζόμενες οργανώσεις εχθρούς, και η συμμαχία κάνει το ίδιο όπως και η Ρωσία», δήλωσε ο Λαβρόφ στους δημοσιογράφους.

«Σε ό,τι αφορά τους στόχους της συμμαχίας και τους στόχους που ανακοίνωσε η Ρωσία, έχουμε την ίδια προσέγγιση, στοχεύουμε το Ισλαμικό Κράτος, το Μέτωπο αλ Νόσρα (τον βραχίονα της αλ Κάιντα στη Συρία) και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις», δήλωσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, ενώ υπογράμμισε ότι η Ρωσία δεν θεωρεί τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό τρομοκρατική οργάνωση και ότι ο ΕΣΣ πρέπει να αποτελέσει μέρος της πολιτικής λύσης στη Συρία.

«Πιστεύουμε ότι ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός πρέπει να αποτελέσει μέρος της πολιτικής διαδικασίας, όπως και άλλες ένοπλες οργανώσεις στο πεδίο, που συγκροτούνται από άτομα της συριακής πατριωτικής αντιπολίτευσης», τόνισε.

«Αυτό είναι απολύτως απαραίτητο για μια βιώσιμη πολιτική διαδικασία. Θεωρούμε τρομ��κράτες όσους χαρακτηρίζονται έτσι από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και τη Ρωσική Ομοσπονδία».

Παράλληλα ο Λαβρόφ χαρακτήρισε «ουσιαστικά εσφαλμένη» την νομική βάση, στην οποία στηρίζονται οι αεροπορικές επιδρομές του αμερικανικού συνασπισμού ενάντια σε θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ σημείωσε ότι η Ρωσία συνεργάζεται με τον συριακό στρατό για να στοχοθετήσει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, ενώ χαρακτήρισε «παράλογους» τους υπαινιγμούς ότι η Ρωσία εισήλθε στην μάχη ενάντια στην τρομοκρατία στη Συρία για να εκτρέψει την προσοχή από την σύγκρουση στην Ουκρανία.

«Πάντα είναι πιθανό να βρει κάποιος μια παράλογη ερμηνεία των γεγονότων. Ελπίζω να μην συμμερίζεστε αυτές τις απόψεις και ελπίζω κανείς σε αυτή την αίθουσα να μην πιστεύει ότι για να αποσπάσουμε την προσοχή από την Ουκρανία δεν πρέπει να πολεμήσεις την τρομοκρατία. Ελπίζω να μην είναι αυτή η υπόθεση», δήλωσε ο Λαβρόφ στους δημοσιογράφους.

Πρόσθεσε πως πολλές χώρες έδειξαν ενδιαφέρον για μια διευρυμένη συμμαχία ενάντια στην τρομοκρατία που πρότεινε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Διαβάστε επίσης:

“Ψυχρός πόλεμος” από την επέμβαση των Ρώσων στη Συρία – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ