Θα ζούσατε σε μια πλωτή πόλη; – ΒΙΝΤΕΟ

Αυτή η φουτουριστική πλωτή πόλη θα μπορούσε μια μέρα να γίνει το ιδανικό σπίτι για εκείνους που αγαπούν τη θέα στη θάλασσα. 

Έχει σχεδιαστεί από τον Γάλλο αρχιτέκτονα Jacques Rougerie και θα λειτουργεί σαν ένα πλωτό τεράστιο σκάφος που θα κάνει πανεπιστημιακές έρευνες στις θάλασσες και τους ωκεανούς. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως πηγή έμπνευσης για κρουαζιερόπλοια ή πλωτές κατοικίες στο μέλλον. Το “The City of Meriens” -όπως ονομάζεται- θα μπορεί να φιλοξενεί μέχρι 7000 ανθρώπους, θα έχει πλάτος 500 μέτρα και μήκος 900 μέτρων.

Ο αρχιτέκτοντας φαντάζεται το “The City of Meriens” ως μια πανεπιστημιούπολη. Θα μπορεί να φιλοξενεί 7.000 ερευνητές, καθηγητές και φοιτητές, καθώς έχει δωμάτια, αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια και χώρους αναψυχής και αθλητισμού. Θα είναι τελείως αυτόνομο, έχοντας την ικανότητα να λειτουργούν με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την παραγωγή μηδενικών αποβλήτων. Το εσωτερικό του τμήμα θα λειτουργεί ως λιμάνι που θα μπορεί να φιλοξενήσει άλλα ερευνητικά σκάφη.

Ο Rougerie δήλωσε πως αγαπά πολύ την θάλασσα. “Αισθάνομαι πολύ, πολύ καλό κάτω από το νερό. Νιώθω διαφορετικά. Ένας άλλος τύπος φαντασίας ξυπνάει μέσα μου όταν είμαι κάτω από το νερό”.

 

 

Διαβάστε επίσης

ΦΩΤΟ-Πλωτή πόλη στην Αϊτή

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ