Ανησυχεί ο Σταϊνμάιερ για την επίθεση των Ρώσων στη Συρία

Την ανησυχία του για την επίθεση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Συρία εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και εξέφρασε την ελπίδα να μην έκλεισαν σήμερα οι πόρτες που άνοιξαν με τόσο κόπο το τελευταίο διάστημα για να επιτευχθεί λύση στην συριακή διένεξη.

Ο επικεφαλής της διπλωματίας της Γερμανίας κάλεσε παράλληλα την Μόσχα να διευκρινίσει τους στόχους και τις μεθόδους των επιθέσεων.

«Οι τελευταίες ειδήσεις για ρωσικές επιθέσεις από αέρος δεν μειώνουν την ανησυχία μου για την κατάσταση στην Συρία. Δεν έχουμε ως τώρα αξιόπιστες ενδείξεις για τους στόχους και τις μεθόδους αυτών των επιθέσεων. Η Ρωσία έχει ίδιο συμφέρον να φροντίσει τώρα, το συντομότερο δυνατό, η ίδια για αποσαφήνιση», δήλωσε ο κ. Σταϊνμάιερ από τη Νέα Υόρκη και προειδοποίησε για τον κίνδυνο περαιτέρω παρεξηγήσεων. «Με το βλέμμα σε αυτό που συνέβη σήμερα μπορώ μόνο να επαναλάβω την δήλωση του ίδιου του ρώσου υπουργού Εξωτερικών σήμερα στη Νέα Υόρκη, ότι “όταν θέλουμε να φθάσουμε σε αποκλιμάκωση της κατάστασης, πρέπει όλοι να συνεισφέρουν ώστε να συντονιστούν οι διεθνείς προσπάθειες στον αγώνα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους”. Αυτό ισχύει και για τις ρωσικές ενέργειες», συνέχισε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε πως ελπίζει «ότι δεν έκλεισαν τώρα όλες οι πόρτες οι οποίες τις τελευταίες μέρες είχαν ανοίξει με κόπο – και στις συνομιλίες μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν».

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Σταϊνμάιερ τόνισε ακόμη ότι εξακολουθεί να ισχύει ότι στο τέλος δεν θα υπάρξει μόνο στρατιωτική λύση αυτής της διένεξης και ότι πρέπει να βρούμε τώρα την εισαγωγή σε μια πολιτική διαδικασία. «Για αυτό χρειαζόμαστε τις ΗΠΑ και την Ρωσία, τους Άραβες γείτονες, την Σαουδική Αραβία, το Ιράν, την Τουρκία και την Ευρώπη. Έχουμε πίσω μας μια άλλη πολυετή διαπραγματευτική διαδικασία με το Ιράν, στην οποία οικοδομήθηκε εμπιστοσύνη. Αυτό είναι μια καλή βάση για να αντιμετωπίσουμε με κάποιες διευρύνσεις την –ελπίζω ακόμη δυνατή– λύση στην διένεξη της Συρίας», κατέληξε. 

 

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ από τους βομβαρδισμούς στη Συρία

Ντοκουμέντο από τους βομβαρδισμούς των Ρώσων στη Συρία – ΒΙΝΤΕΟ

Διαμαρτυρία των ΗΠΑ για τις αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ