Πούτιν: Χρήσιμη και ειλικρινής η συνάντηση με τον Ομπάμα

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε τη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα χρήσιμη και ειλικρινή», και επιβεβαίωσε ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν την ρωσική συμβολή στην στρατιωτική επιχείρηση ενάντια στους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

«Όσον αφορά τη Ρωσική συμμετοχή, εξετάζουμε τί παραπάνω θα μπορούσαμε να κάνουμε για να υποστηρίξουμε όσους είναι στο πεδίο της μάχης, αντιστεκόμενοι και πολεμώντας τους τρομοκράτες και προπαντός το Ισλαμικό Κράτος » είπε ο Πούτιν.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι αυτοί που πολεμούσαν το ΙΚ και άλλες εξτρεμιστικές ομάδες ήταν ο συριακός στρατός και η κουρδική πολιτοφυλακή. «Δεν μπορεί να υπάρξει καμία συζήτηση για επιχείρηση εδάφους, για ρωσικά στρατεύματα να συμμετέχουν σ’ αυτήν» είπε ο Πούτιν μετά τη συνάντησή του με τον Ομπάμα στο περιθώριο της ετήσιας συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Ρώσος πρόεδρος ομολόγησε ότι παρά την πρόοδο που επιτεύχθηκε σε διάφορα θέματα, οι διαφορές μεταξύ των δύο ηγετών υφίστανται. Σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, οι δυο ηγέτες αφιέρωσαν το πρώτο μισό της 90λεπτης ιδιωτικής συνάντησής τους στην Ουκρανία και το δεύτερο μισό στη Συρία. «Κατά τη γνώμη μου, υπάρχει δυνατότητα να δουλέψουμε σε κοινά προβλήματα μαζί» είπε ο Πούτιν μετά τη συνάντηση. 

Μιλώντας γενικά για τη συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι στις ομιλίες που άκουσε από τους ηγέτες χωρών «ήταν πολύ χρήσιμες, τα θέματα στα οποία αναφέρθηκαν ετέθηκαν με έγκαιρο και ειλικρινή τρόπο».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Τα χαμόγελα Ομπάμα – Πούτιν – ΦΩΤΟ

Ο Ομπάμα κατήγγειλε την καταπάτηση των ελευθεριών στην Κίνα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ