Χαν: Το επόμενο κύμα μεταναστών μπορεί να έρθει από τον Λίβανο

Ο Επίτροπος Γιοχάνες Χαν, που είναι αρμόδιος για θέματα διεύρυνσης, εκτίμησε  ότι “το επόμενο μεγάλο κύμα” μεταναστών στην Ευρώπη μπορεί να προέλθει από τον Λίβανο, μια “εύθραυστη χώρα” όπου η κατάσταση είναι “δραματική”, όπως είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Die Welt.

“Οι εξελίξεις στον Λίβανο με ανησυχούν. Η κατάσταση είναι εν μέρει δραματική” είπε ο Χαν. “Από εκεί θα μπορούσε να προέλθει το επόμενο κύμα προσφύγων”, εκτίμησε, την ώρα που 1,2 εκατομμύρια Σύροι έχουν καταφύγει στον Λίβανο και συχνά ζουν σε άθλιες συνθήκες.

“Η χώρα αυτή ήταν ανέκαθεν η πιο εύθραυστη της περιοχής”, συνέχισε, επισημαίνοντας την “αστάθεια της πολιτικής κατάστασης” του Λιβάνου. “Υπάρχει επίσης υψηλή ανεργία (σ.σ. γύρω στο 20%) και ένα υπερβολικό δημόσιο χρέος. Πρόκειται για επικίνδυνο μίγμα”, προειδοποίησε.

Για να σταματήσει τη ροή των προσφύγων προς την Ευρώπης, η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να στηρίξει οικονομικά τις χώρες που γειτονεύουν με τη Συρία (Λίβανος, Ιορδανία και Τουρκία) προκειμένου να παράσχουν καλύτερες συνθήκες διαμονής.

Διαβάστε επίσης:

Στον Πειραιά αναμένονται 2.498 πρόσφυγες με το “Ελ.Βενιζέλος”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ