Θερμή υποδοχή του Πάπα στο Κογκρέσο – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Ιδιαίτερα θερμή υποδοχή επιφύλαξαν στον Πάπα Φραγκίσκο, τα μέλη του Κογκρέσου στις ΗΠΑ. Είναι η πρώτη φορά που ένας Πάπας μιλάει και στα δύο σώματα του αμερικανικού Κογκρέσου. 

Κατά την είσοδο του ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας χειροκροτήθηκε θερμά ενώ στο τέλος της ομιλίας του όλοι στην αίθουσα σηκώθηκαν όρθιοι ξεσπώντας σε χειροκροτήματα και επευφημίες.

Ο πάπας απήυθυνε κάλεσμα για στήριξη στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, για μια πιο δίκαιη οικονομία, για τέλος στη θανατική ποινή.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα του προσφυγικού και μεταναστευτικού, υποστηρίζοντας πως η Αμερική είναι η χώρα των ονείρων ενώ τόνισε πως δεν χρειάζεται να «φοβάστε τους ξένους γιατί κάποτε ήμασταν και εμείς ξένοι», αποσπώντας θερμό χειροκρότημα.

Μετά την ομιλία του, ο Ποντίφικας χαιρέτησε ένα πλήθος 50.000 ανθρώπων από το μπαλκόνι του Καπιτωλίου. Οι Αμερικανοί είχαν συγκεντρωθεί από τα ξημερώματα στο Νάσιοναλ Μολ, τη μεγάλη, ιστορική πλατεία στο κέντρο της Ουάσινγκτον και χειροκρότησαν θερμά τον Πάπα Φραγκίσκο κατά την είσοδό του στο Καπιτώλιο.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή φωτο – βίντεο: reuters

Διαβάστε επίσης:

Ραγίζει καρδιές το γράμμα μίας 5χρονης στον Πάπα – ΦΩΤΟ

Στον Λευκό Οίκο ο Πάπας – ΦΩΤΟ

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ