• Είναι 105 ετών, έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ και τώρα προκαλεί τον... Μπόλτ - ΦΩΤΟ

  4:48 μμ, Τετάρτη 23 Σεπ 2015 4:48 μμ, Τετάρτη 23 Σεπ 2015

  Ένας ζωηρότατος υπεραιωνόβιος παππούς μπήκε σήμερα στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, όχι λόγω της μεγάλης ηλικίας του αλλά επειδή έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα και "προκάλεσε" τον Γιουσέιν Μπολτ τον οποίο θα ήθελε να βρει αντίπαλο σε μια από τις επόμενες κούρσες του.

  Ο Χιντεκίτσι Μιγιαζάκι, ο αποκαλούμενος και "Χρυσός Μπολτ" -από το όνομα του ταχύτερου ανθρώπου στον πλανήτη- έτρεξε την απόσταση σε 42 δευτερόλεπτα και 22 δέκατα του δευτερολέπτου και έγινε έτσι ο πιο γρήγορος άνδρας άνω των 105 ετών στον κόσμο.

  "Δεν είμαι ικανοποιημένος από τον χρόνο μου" δήλωσε ο μικρόσωμος Ιάπωνας, όταν μπόρεσε να ξαναβρεί την ανάσα του μετά την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε. "Πήγαινα τόσο αργά που μου ήρθε να βάλω τα κλάματα", πρόσθεσε.

  Ντυμένος με μπλουζάκι και σορτσάκι στο αγαπημένο του χρώμα, το κόκκινο, ο Μιγιαζάκι εκκίνησε τον αγώνα του κάπως διστακτικά αλλά στη συνέχεια βρήκε τον ρυθμό του και πέρασε τη γραμμή του τερματισμού καταχειροκροτούμενος από τα δισέγγονά του που τον περίμεναν για να του προσφέρουν μπουκέτα με λουλούδια. Ο ίδιος ο Μιγιαζάκι γιόρτασε τον θρίαμβό του αντιγράφοντας την πόζα του "κεραυνού" που παίρνει ο Γιουσέιν Μπολτ μετά τους αγώνες του. Κατόπιν έλαβε το επίσημο πιστοποιητικό για το ρεκόρ που κατέρριψε στη νέα αυτή ηλικιακή κατηγορία.

  Ο υπεραιωνόβιος έχει μεγάλα σχέδια για το μέλλον: "Είμαι ακόμη αρχάριος, ξέρετε. Θα πρέπει να προπονηθώ πιο σκληρά. Έχω ως στόχο μου τα 35 δευτερόλεπτα. Μπορώ να πάω πιο γρήγορα" είπε στους θαυμαστές του.

  "Θα σας πω ένα πράγμα: είμαι υπερήφανος για την υγεία μου. Οι γιατροί με εξέτασαν πριν από μερικές ημέρες και είμαι μια χαρά. Δεν είχα ποτέ προβλήματα υγείας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορώ να τρέχω για δυο-τρία χρόνια ακόμη", πρόσθεσε.

  Όταν ρωτήθηκε για τις εξωπραγματικές επιδόσεις του Μπολτ και τις πρόσφατες νίκες του (στα 100, 200 και τα 4x100 τον περασμένο μήνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου) ο Μιγιαζάκι απάντησε με μια πρόκληση προς τον Τζαμαϊκανό: "Ακόμη δεν έχει τρέξει με αντίπαλο εμένα!".

  Ο Ιάπωνας, που κατέχει και το παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία των 100 ετών, με χρόνο 29 δευτερόλεπτα και 83 δέκατα, χάνει πάντως αρκετό χρόνο στην εκκίνηση γιατί δεν ακούει την πιστολιά του αφέτη. "Μάλλον γερνάω λίγο", παραδέχτηκε, γελώντας με την ψυχή του.

  Ο Μιγιαζάκι γεννήθηκε το 1910 και επιδόθηκε στον στίβο μετά τα 90 του. Το μυστικό του: μια μικρή σιέστα πριν από κάθε αγώνα. Έχει ύψος μόλις 1,53 και ζυγίζει 42 κιλά και προπονείται καθημερινά στο πάρκο της γειτονιάς του, στο Κιότο. "Είναι ζήτημα θέλησης. Πρέπει να συνεχίζεις, να συνεχίζεις..." είπε χαρακτηριστικά.

  ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: nation.co.ke

  Διαβάστε επίσης

  To Facebook θα ταυτοποιεί την κάμερα και τις φωτογραφίες μας

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα