Έφθασαν στη Βρετανία οι πρώτοι Σύροι πρόσφυγες

Η Βρετανία υποδέχτηκε την Τρίτη τους πρώτους πρόσφυγες από τη Συρία, στο πλαίσιο ενός προγράμματος που είχε ανακοινώσει στις αρχές του μήνα ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, με βάση το οποίο η χώρα θα φιλοξενήσει συνολικά 20.000 ανθρώπους μέχρι το 2020, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

“Σήμερα (Τρίτη) έφτασε στη Βρετανία ένας αριθμός ανθρώπων στο πλαίσιο του σχεδίου μετεγκατάστασης των ευπαθών ομάδων” ανέφερε το υπουργείο, διευκρινίζοντας ότι συνεργάζεται στενά με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.

Ο Κάμερον, που αρνείται να συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό σχέδιο μετεγκατάστασης των προσφύγων με ποσοστώσεις, αποφάσισε ότι η χώρα του θα υποδεχθεί 20.000 ανθρώπους που ζουν σε καταυλισμούς κοντά στα σύνορα με τη Συρία, κυρίως στην Τουρκία και την Ιορδανία. Ο αριθμός αυτός πάντως κρίνεται ανεπαρκής από τις οργανώσεις για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και από το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι θα αποδεσμευτούν άλλα 100 εκατομμύρια λίρες για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης λόγω της εξόδου των Σύρων από τη χώρα τους. Τα 29 εκατομμύρια θα πάνε στον Λίβανο, μια χώρα που φιλοξενεί περισσότερους από 1 εκατομμύριο ανθρώπους.

 

Διαβάστε επίσης:

Το ταξίδι της προσφυγιάς – Από την Σενεγάλη στην Ευρώπη

Εγκρίθηκε η πρόταση για τη μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων 

Γερμανία – Μετέτρεψαν το Νταχάου σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ