Οι αποκαλύψεις του Σνόουντεν για τους… εξωγήινους

Ο περιβόητος Έντουαρντ Σνόουντεν ξαναχτυπά. Αυτή τη φορά όμως οι αποκαλύψεις του δεν αφορούν την πολιτική αλλά τους… εξωγήινους.

Μιλώντας στην εκπομπή StarTalk του διάσημου αστροφυσικού Neil deGrasse Tyson, διατύπωσε μια αρκετά ενδιαφέρουσα εκτίμηση σχετικά με το γεγονός ότι δεν έχουμε παρατηρήσει εξωγήινη ζωή μέχρι σήμερα.

«Αν παρατηρήσει κανείς τις κρυπτογραφημένες συνομιλίες, εάν η κρυπτογράφηση έχει γίνει με σωστό τρόπο, τότε δεν υπάρχει τρόπος να αναγνωρίσετε ότι διαφέρουν από μια κοινή, ελεύθερη συνομιλία. Επομένως, εάν ένας εξωγήινος πολιτισμός (ή εμείς) προσπαθήσει να επικοινωνήσει ή να παρακολουθήσει άλλους πολιτισμούς, τότε αυτό θα είναι εφικτό μόνο εάν τους πετύχει σε σχετικά βασικό επίπεδο εξέλιξης όπου οι συνομιλίες και η κοινωνία δεν έχει αναπτύξει μηχανισμούς προστασίας, ανέφερε ο Σνόουντεν και συνέχισε:

«Αν υποθέσουμε ότι τα σήματα που καταγράφουν οι δορυφόροι αντιστοιχούν σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή ή τηλεφωνική κλήση ή στοιχείο GPS κάποιου εξωγήινου πολιτισμού, τότε αυτό που αντιλαμβανόμαστε εμείς δεν διαφέρει από την κοσμική ακτινοβολία υποβάθρου λόγω της κρυπτογράφησης τους».

Διαβάστε επίσης:

Βουλευτές έριξαν αυγά στον πρωθυπουργό του Κοσόβου – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ