• Στέλνουν πυρομαχικά στη Συρία;

  11:30 πμ, Κυριακή 15 Απρ 2012 11:30 πμ, Κυριακή 15 Απρ 2012

  Πλοίο φορτωμένο με πυρομαχικά και με προορισμό τη Συρία, φέρεται να βρίσκεται στα ανοικτά της Κύπρου σύμφωνα με το Γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

  Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το πλοίο με την ονομασία Atlantic Cruiser, βρίσκεται νοτιοανατολικά της Κύπρου και απέπλευσε από το Τζιμπουτί με προορισμό την Συρία, με πυρομαχικά Ιρανικής προέλευσης.

  Το πλοίο βρισκόταν 80 περίπου χιλιόμετρα από το λιμάνι της Ταρτούς όταν το σταμάτησαν. Μέχρι στιγμής δεν ξεκαθαρίζει ποιας χώρας οι αρχές σταμάτησαν το πλοίο.

  Σύμφωνα με πληροφορίες φέρει την σημαία της Antigua Barbuda παρόλο που ανήκει στην Γερμανική ναυτιλιακή εταιρεία, Bockstiegel, και έχει ως προορισμό του το λιμάνι της Ταρτούς.

  Εκπρόσωπος της Γερμανικής Εταιρείας δήλωσε στο Der Spiegel, ότι σύμφωνα με τα έγγραφα φόρτωσης στο πλοίο φορτώθηκαν τουρμπίνες αντλίες και άλλα μηχανήματα.

  ΥΠΕΞ: Δεν δεχθήκαμε κανένα αίτημα

  Μιλώντας στις τομές στα γεγονότα, η Υπουργός Εξωτερικών, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, είπε ότι σε καμία περίπτωση το συγκεκριμένο πλοίο δεν ζήτησε να προσεγγίσει τα κυπριακά χωρικά ύδατα.

  Αν και για το όλο θέμα ενημερώθηκαν από τα πρακτορεία, τόνισε ότι δοθήκαν εντολές όπως οι αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας απορρίψουν ένα τέτοιο αίτημα εάν ζητηθεί από το συγκεκριμένο πλοίο.

  Πηγή: sigmalive.com

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα