Πόσο χρονών γίνεται σήμερα ο Σόιμπλε;

Γενέθλια έχει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.  Ο κ. Σόιμπλε γίνεται 73 ετών. Γεννήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου του 1942 στο Φράιμπουργκ και είναι παντρεμένος με την οικονομολόγο Ίνγκεμποργκ Σόιμπλε, με την οποία έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά.

Έχει σπουδάσει Νομικές και Οικονομικές επιστήμες στα Πανεπιστήμια του Φράιμπουργκ και του Αμβούργου και το 1971 έλαβε το διδακτορικό του στη Νομική. Έχει εργαστεί ως εφοριακός και κατόπιν ως δικηγόρος.

Η καριέρα του στην πολιτική ξεκίνησε το 1961 με την ένταξή του στην Junge Union, τη νεολαία της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης. Αποτελεί μέλος του Κοινοβουλίου (Bundestag) από το 1972. Από το 1984 μέχρι το 1991 ήταν Υπουργός της Κυβέρνησης τουΧέλμουτ Κολ, αρχικά ως Ομοσπονδιακός Υπουργός Ειδικών Υποθέσεων και Αρχηγός της Καγγελαρίας κι έπειτα ως Ομοσπονδιακός Υπουργός Εσωτερικών. Διετέλεσε και πάλι Υπουργός Εσωτερικών κατά την πρώτη θητεία της Μέρκελ μεταξύ των ετών 2005 και2009.

Στις 12 Οκτωβρίου του 1990 αποτέλεσε στόχο δολοφονικής επίθεσης, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης. Ο Σόιμπλε τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο και τη σπονδυλική στήλη, με αποτέλεσμα να απωλέσει τη λειτουργία των κάτω άκρων. 

 

Διαβάστε επίσης

Σόιμπλε: Δεν βασιζόμαστε στους οικονομολόγους – σταρ

Ο Σόιμπλε πάει για…Πρόεδρος της Γερμανίας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ