Τραγικό παιχνίδι της μοίρας για 3χρονο πρόσφυγα

Έπειτα από ένα ταξίδι κατά το οποίο διένυσε περισσότερα από 4.000 χιλιόμετρα από το Ιράκ στη Γερμανία, ένας 3χρονος πρόσφυγας πέθανε σε ατύχημα που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του πάρτι υποδοχής που είχε οργανωθεί προς τιμή του στην πόλη Εσβάιλερ.

Το αγόρι έκανε κούνια κρεμασμένο από ένα σχοινί που είχαν στερεώσει μεταξύ δύο μεγάλων γλαστρών όταν μία από αυτές έπεσε και τον καταπλάκωσε, είπε ο εισαγγελέας του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

«Έχουμε διατάξει να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή», πάντως «δεν υπάρχει καμία ένδειξη για τη διάπραξη εγκλήματος» πρόσθεσε ο ίδιος.

Το αγοράκι παρίστατο στο πάρτι υποδοχής, που είχαν οργανώσει προς τιμή του πολίτες της περιοχής και ανθρωπιστικές οργανώσεις, μαζί με τους γονείς του και τον 9χρονο αδελφό του, επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου του δήμου Ρένε Κοσταντίνι.

«Ήταν ένα πολύ τραγικό δυστύχημα» τόνισε ο ίδιος και προσέθεσε ότι στους γονείς και τον αδελφό του προσφέρεται ψυχολογική υποστήριξη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου σημείωσε ότι η οικογένεια είχε φθάσει από το Ιράκ στο Εσβάιλερ πριν από μόλις 4 εβδομάδες, με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής στη Γερμανία.

Διαβάστε επίσης:

Το… κόστος της προσφυγιάς – Η συγκλονιστική ιστορία της Αϊμέ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ