Συνελήφθη 15χρονος που σχεδίαζε επίθεση κατά του Πάπα

H αμερικανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα τη σύλληψη ενός 15χρονου, που φέρεται να σχεδίαζε μια επίθεση κατά τη διάρκεια της επικείμενης επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου σύμφωνα με όσα μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News.

O ανήλικος που συνελήφθη στη Φιλαδέλφεια «έχει εμπνευστεί από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και σχεδίαζε να διαπράξει μια επίθεση σε αμερικανικό έδαφος» επισήμαναν από κοινού το FBI και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας.

Η επίθεση αυτή επρόκειτο «να εμπλέξει πολλούς δράστες, πυροβόλα όπλα, διαφόρων ειδών εκρηκτικές ύλες και θα στόχευε έναν ξένο ηγέτη, με την ευκαιρία μιας εκδήλωσης με τη συμμετοχή πολύ υψηλών προσκεκλημένων» τονίζεται στην κοινή ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε χθες, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται συγκεκριμένα ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Ο 15χρονος είχε βρει διάφορες μεθόδους κατασκευής εκρηκτικών υλών και είχε αναρτήσει στο Διαδίκτυο τις σχετικές πληροφορίες, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αυτή η υπόθεση αποκαλύπτει σύμφωνα με το FBI το «πόσο ευάλωτοι» είναι πολλοί νεαροί Αμερικανοί, αλλά και επιρρεπείς στις ακραίες θέσεις των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε επίσης.

Σοκ στην Κύπρο – Νεογέννητο βρέθηκε στα σκουπίδια

Συνάντηση Ολάντ-Ρέντσι – Στην ατζέντα το προσφυγικό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ