Το “ευχαριστώ” του Φάιμαν στην Μέρκελ

Την ευγνωμοσύνη του προς την Γερμανίδα καγκελάριο που δεν έκλεισε τα σύνορα προς τη χώρα του εξέφρασε ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν μετά τη συνάντηση που είχε με την Άνγκελα Μέρκελ, η οποία από τη πλευρά της υπεραμύνθηκε της πολιτικής που ασκεί στο θέμα των προσφύγων.

«Η βοήθεια, η χειρονομία, ήρθε από την καρδιά των ανθρώπων. Εάν πρέπει να απολογηθούμε (για τη βοήθεια που προσφέραμε), τότε αυτή δεν είναι η χώρα μου», δήλωσε η καγκελάριος Μέρκελ αναφερόμενη στις επικρίσεις που δέχθηκε στο εσωτερικό της Γερμανίας για τη βοήθεια που χορήγησε στους πρόσφυγες.

«Ένα ειλικρινές ‘ευχαριστώ’, αγαπητή ‘Ανγκελα, για την καλή συνεργασία», είπε ο Βέρνερ Φάιμαν και ανέφερε ότι οι τόποι παραμονής των προσφύγων στη χώρα του είναι ήδη γεμάτοι, η κατάσταση λοιπόν θα ήταν πολύ χειρότερη αν η Γερμανία έκλεινε στα σύνορά της.

Ο Αυστριακός καγκελάριος αναφέρθηκε ακόμη στο πώς βλέπει τις αξίες η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης Ευρωπαϊκή Ένωση: «Πάντα υποστηρίζαμε το δικαίωμα στην ανθρωπιά», δήλωσε και τόνισε ότι «είναι σημαντικό αν μην κρύβουμε το κεφάλι μας στην άμμο», αλλά να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που βρίσκονται σε κίνδυνο. Το θέμα είναι αν αυτός ο στόχος έχει την ίδια αξία με την υπέρβαση της οικονομικής κρίσης, συνέχισε ο κ. Φάιμαν και ζήτησε να υπάρξει «ανθρωπιά και έλεγχος» ταυτόχρονα, καθώς η Αυστρία, η Γερμανία και η Σουηδία δεν μπορούν να λύσουν μόνες ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής και ανθρωπιστικής κρίσης.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ζητούν Μέρκελ και Φάιμαν

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ