Γκάμπριελ: Η Ευρώπη καλύφθηκε από ντροπή

«Η Ευρώπη καλύφθηκε για άλλη μια φορά από ντροπή» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, μετά την αποτυχία της χθεσινής υπουργικής συνόδου στις Βρυξέλλες να καταλήξει σε συμφωνία για την κατανομή των προσφύγων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Αυτό που ζήσαμε είναι μια ακόμη μεγαλύτερη απειλή απ’ ό,τι  η ελληνική κρίση» επεσήμανε, προσθέτοντας ότι «αν δεν συμφωνήσουμε, τότε οι προβλέψεις των ευρωπαϊκών προϋπολογισμών μεσοπρόθεσμα δεν θα είναι παρά αέρας».

«Η Γερμανία δεν είναι έτοιμη να είναι στην Ευρώπη, για να το πούμε έτσι, αυτός που πληρώνει. Όλοι συμμετέχουν όταν λαμβάνουν χρήματα, αλλά κανείς όταν είναι να αναλάβει ευθύνες. Αν αυτό συνεχίσει έτσι, θα είναι το τέλος των ισχυουσών όρων χρηματοδότησης» είπε ο κ. Γκάμπριελ.

Χθες, ο αντικαγκελάριος δήλωσε πως η Γερμανία, που επανέφερε την Κυριακή τους ελέγχους στα σύνορα, αναμένεται τώρα να υποδεχθεί ένα εκατομμύριο μετανάστες και πρόσφυγες το 2015, πολύ περισσότερους από τους 800.000 που προέβλεπαν μέχρι τώρα οι επίσημοι υπολογισμοί.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Μετά το… Grexit βγαίνουν ξανά τα “μαχαίρια” στην ΕΕ για το προσφυγικό

Κομισιόν: Μετεγκατάσταση 40.000 προσφύγων από την Ιταλία και την Ελλάδα 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ