Ο Βαρουφάκης σε εκδήλωση της Humanite με σφυροδρέπανο στο πέτο- ΦΩΤΟ

Το «παρών» σε εκδήλωση της «L’ Humanite», που συμπληρώνει φέτος 80 χρόνια κυκλοφορίας της, έδωσε ο Γιάννης Βαρουφάκης, πλάι στον Όσκαρ Λαφοντέν. Και μάλιστα, όχι μόνο έδωσε το «παρών», αλλά φόρεσε στο πέτο και ένα σφυροδρέπανο.

Σε αυτή την εκδήλωση οι δύο άνδρες κάλεσαν τους ευρωπαίους πολίτες και πολιτικούς να συστρατευτούν για «μία διεθνή σύνοδο με θέμα την κατάστρωση ενός σχεδίου Β για την Ευρώπη». Αξίζει να σημειωθεί πως η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πάρκο της Κουρνέβ στο Παρίσι και τα φώτα στράφηκαν για μια ακόμα φορά στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος σύμφωνα με το περιοδικό «Les Inrocks» έσπευσε να σχολιάσει: «Το όνομά του ακούγονταν σε αυτήν τη γιορτή της Humanite τουλάχιστον όσο και εκείνο του Manu Chao».

Στο κείμενο που κυκλοφόρησε και συνυπογράφει ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρεται, μεταξύ άλλων:

«Το ευρώ είναι το εργαλείο της πολιτικής και οικονομικής κυριαρχίας μίας μικρής ευρωπαϊκής ελίτ» αναφέρεται στο κείμενο, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η γλώσσα του κειμένου μάλιστα φέρεται να είναι ιδιαίτερα σκληρή, αφού γίνεται λόγος για προσφυγή της Ελλάδας σε διεθνή δικαιοδοτικά όργανα κατά των ευρωπαίων εταίρων της, ενώ ταυτόχρονα ζητείται η άμεση επαναδιαπραγμάτευση των θεμελιωδών ευρωπαϊκών συνθηκών. Μέχρι τότε όμως οι υπογράφοντες καλούν τους ευρωπαίους πολίτες να μην πειθαρχήσουν «στις αυθαίρετες ευρωπαϊκές πρακτικές» και να θέσουν σε εφαρμογή τους όρους ενός εναλλακτικού σχεδίου Β.

Πολλές ιδέες έχουν ήδη κατατεθεί: η εισαγωγή ενός παράλληλου συστήματος πληρωμών, παράλληλο νόμισμα, ψηφιοποίηση των συναλλαγών, έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη καθώς επίσης μετατροπή του ευρώ σε ένα δημοκρατικό ενιαίο νόμισμα, αναφέρεται στο κείμενο.»

ΠΗΓΗ: lesinrocks.com

Διαβάστε επίσης:

Χαμογελαστός ο Βαρουφάκης στη… Συνάντηση Κορυφής στο Παρίσι – ΦΩΤΟ

DW: Σε βαρύ κλίμα η συνεδρίαση για το προσφυγικό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ