Γερμανία- Εκατοντάδες αστυνομικοί για τη φύλαξη των συνόρων με την Αυστρία

Οι γερμανικές αρχές κινητοποιούν “πολλές εκατοντάδες αστυνομικούς” για να ελέγχουν τα σύνορα της χώρας, μετά την απόφαση του Βερολίνου να αναστείλει προσωρινά την ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων, όπως προβλέπεται από τη Συνθήκη Σένγκεν, λόγω της μαζικής άφιξης προσφύγων.

“Κινητοποιούμε πολλές εκατοντάδες” αστυνομικούς, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Οι έλεγχοι στα σύνορα με την Αυστρία ξεκίνησαν την Κυριακή το απόγευμα, δηλαδή την ίδια στιγμή που ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ ανακοίνωνε την απόφαση αυτή από το Βερολίνο.

Ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου που βρισκόταν σε ένα από τα κυριότερα σημεία διέλευσης μεταξύ Γερμανίας και Αυστρίας είπε ότι δύο ώρες αργότερα, γύρω στις 19.30, δεν είχε παρατηρήσει κάποια ιδιαίτερα μεγάλη ανάπτυξη αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή.

Η αστυνομία διευκρίνισε ότι προετοιμάζεται για να εφαρμόσει αυτό το μέτρο “για μεγάλο διάστημα” ενώ ο ντε Μεζιέρ έκανε λόγο για προσωρινή απόφαση. Οι αρχές προειδοποίησαν ότι οι άνθρωποι που θέλουν να περάσουν τα σύνορα θα πρέπει πλέον να διαθέτουν διαβατήριο ή κάποιο έγγραφο που να πιστοποιεί την ταυτότητά τους.

Οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες που μπαίνουν στη Γερμανία φτάνουν με τρένα στο Μόναχο. Η πόλη όμως αυτό το Σαββατοκύριακο προειδοποίησε ότι οι δυνατότητες φιλοξενίας τους έχουν πλέον εξαντληθεί: πολλοί αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα στο ύπαιθρο καθώς τα κέντρα υποδοχής έχουν κατακλυστεί από κόσμο.

Μέσα σε δύο εβδομάδες έφτασαν στο Μόναχο 63.000 πρόσφυγες, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

 

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία- Ξεκίνησαν οι έλεγχοι στα σύνορα με την Αυστρία

“Η Γερμανία πρέπει να μειώσει τα επιδόματα για τους πρόσφυγες”

Κομισιόν: Η επαναφορά των ελέγχων στα σύνορα προβλέπεται από τη Συνθήκη Σένγκεν

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ