Το Παρίσι ζητά από τις χώρες της ΕΕ να σέβονται τους κανόνες της Συνθήκης Σένγκεν

Η Γαλλία απηύθυνε έκκληση σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να “τηρούν σχολαστικά” τους κανόνες της συνθήκης Σένγκεν, ανακοίνωσε την Κυριακή το υπουργείο Εσωτερικών, μετά από την επικοινωνία που είχε ο Γάλλος υπουργός Μπερνάρ Καζνέβ με τον Γερμανό ομόλογό του Τόμας ντε Μεζιέρ.

“Οι κανόνες αυτοί προβλέπουν κυρίως την καταγραφή των μεταναστών που περνούν τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις χώρες της πρώτης εισόδου τους” και επειδή δεν τηρήθηκε αυτό “η Γερμανία αποφάσισε να εφαρμόσει προσωρινά ελέγχους στα σύνορά της, χωρίς να προχωρήσει στο κλείσιμό τους” ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Καζνέβ.

Η συνομιλία μεταξύ των δύο υπουργών “επέτρεψε να ενδυναμωθεί η κοινή γαλλογερμανική θέση” ενόψει της αυριανής συνόδου των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της ΕΕ στις Βρυξέλλες, συνεχίζει ο Καζνέβ.

Οι υπουργοί Γαλλίας και Γερμανίας “προετοίμασαν μια κοινή ανακοίνωση που προορίζεται για τους ομολόγους τους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπενθυμίζει” τις αρχές τις οποίες υπερασπίζονται ενώ “θα μιλήσουν μαζί στη σύνοδο” της Δευτέρας, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Νωρίτερα την Κυριακή, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ συζήτησαν επίσης το θέμα της προσφυγικής κρίσης.

 

Διαβάστε επίσης:

Επικοινωνία Μέρκελ – Ολάντ για το προσφυγικό 

“Η Γερμανία πρέπει να μειώσει τα επιδόματα για τους πρόσφυγες”

Κομισιόν: Η επαναφορά των ελέγχων στα σύνορα προβλέπεται από τη Συνθήκη Σένγκεν

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ