Τηλεφωνική επικοινωνία Γιούνκερ – Μέρκελ για το προσφυγικό

Την ανησυχία του για το μέλλον του συστήματος ανοιχτών συνόρων της Ευρώπης εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ με αφορμή τα δημοσιεύματα για την προσωρινή επαναφορά των ελέγχων στα σύνορα της χώρας με την Αυστρία.

“Μόλις μίλησα με την καγκελάριο Μέρκελ. Συμφωνούμε: για να κρατήσουμε ανοιχτά τα σύνορα μεταξύ των χωρών-μελών, χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη και περισσότερη αλληλεγγύη στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης” έγραψε στο Twitter ο Γιούνκερ, αναφερόμενος στις προσπάθειες που καταβάλει ο ίδιος, σε συνεργασία με το Βερολίνο, για να προωθήσει την εγκατάσταση των αιτούντων άσυλο σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο προσωπάρχης του Γιούνκερ, ο Μάρτιν Σέλμαϊρ, έγραψε στο Twitter: “Η ελεύθερη μετακίνηση (η ζώνη Σένγκεν) θα τεθεί σε κίνδυνο αν οι χώρες-μέλη της ΕΕ δεν συνεργαστούν γρήγορα και αλληλέγγυα για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης”.

Με άλλα μηνύματά του ο Γιούνκερ αναφέρθηκε στις εκκλήσεις που έχει κάνει στους ηγέτες χωρών της Ανατολικής Ευρώπης οι οποίοι αντιτίθενται στο σύστημα των ποσοστώσεων για τη φιλοξενία προσφύγων στο έδαφός τους.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο συμβούλιο για το προσφυγικό συγκαλεί ο Γιούνκερ\

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ