Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς από έκρηξη στην Ινδία

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν νωρίς σήμερα το πρωί όταν εξερράγη μια φιάλη υγραερίου σε ένα πολυσύχναστο εστιατόριο της κεντρικής Ινδίας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η έκρηξη, τα αίτια της οποίας δεν είναι ακόμη γνωστά, σημειώθηκε περίπου στις 8:30 (τοπική ώρα, 06:00 ώρα Ελλάδας) στην περιοχή Τζάμπουα του κρατιδίου Μάντια Πραντές την ώρα που δεκάδες εργαζόμενοι και μαθητές έπαιρναν το πρωινό τους, δήλωσε η Σίμα Άλβα αξιωματούχος της αστυνομίας της επαρχίας.

«Μέχρι στιγμής 20 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, όμως ο απολογισμός ενδέχεται να αυξηθεί. Οι διασώστες αναζητούν τυχόν θύματα που βρίσκονται εγκλωβισμένα στο εσωτερικό του εστιατορίου», εξήγησε.

«Το εστιατόριο βρίσκεται σε μια πολυσύχναστη περιοχή και πολλοί άνθρωποι έπαιρναν το πρωινό τους την ώρα εκείνη, γεγονός που εξηγεί γιατί μπορεί να αυξηθεί ο απολογισμός», πρόσθεσε η Άλβα, διευκρινίζοντας ότι 25 τραυματίες έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Το εστιατόριο βρίσκεται κοντά και σε μια πολυσύχναστη στάση λεωφορείου.

Από την έκρηξη κατέρρευσε ένα γειτονικό κτίριο, ενώ πολλά άλλα υπέστησαν ζημιές.

Οι εκρήξεις φιαλών υγραερίου είναι συχνές στην Ινδία, όπου σπάνια τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας, παρόλα αυτά οι τόσο μεγάλοι απολογισμοί είναι σπάνιοι.

 

Δείτε επίσης:

Τουλάχιστον 107 οι νεκροί από την κατάρρευση γερανού στη Μέκκα- ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ