Λίστα Λαγκάρντ- Σημαντικές πληροφορίες για τραπεζικές κινήσεις έδωσε ο Φαλτσιανί

Της Άννας Κανδύλη

Σημαντικές πληροφορίες για τραπεζικές κινήσεις και λογαριασμούς Ελλήνων καταθετών της τράπεζας HSBC, που ενδεχομένως να αποδειχθεί ότι εμπλέκονται σε διακίνηση μαύρου η αφορολόγητου χρήματος  όχι όμως και ονόματα πολιτικών, έδωσε ο Ε. Φαλτσιανί κατά την πολύωρη εξέταση του στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι, όπου είχε μεταβεί κλιμάκιο ελλήνων εισαγγελέων με επικεφαλής τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κινήσεις των λογαριασμών που δόθηκαν από τον Φαλτσιανί και άλλες τραπεζικές πληροφορίες για έλληνες καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ απαιτούν χρόνο για να αποκαλύψουν ενδεχομένως άγνωστες πτυχές της υπόθεσης που βρίσκεται στο στόχαστρο των ερευνών για μαύρο χρήμα τα τελευταία χρόνια.

Η κατάθεση Φαλτσιανί στους Έλληνες εισαγγελείς οργανώθηκε από τις εισαγγελικές αρχές στο πλαίσιο ερευνών που διενεργούν για το παρασκήνιο και τις υπόγειες διαδρομές καταθετών της λίστας Λαγκάρντ.

 

ΑΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Το ραντεβού Φαλτσιανί και ελλήνων εισαγγελέων κλείστηκε πριν από ημέρες μετά από ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων, ενώ η αποστολή των εισαγγελέων στη γαλλική πρωτεύουσα πραγματοποιήθηκε υπό συνθήκες απόλυτης μυστικότητας αφού σύμφωνα με πληροφορίες, ούτε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου είχε ενημερωθεί για το ταξίδι τους στο Παρίσι.

Αφορμή πάντως για την εξέταση Φαλτσιανί, αποτέλεσε η διαβίβαση καταγγελιών προς την Εισαγγελία από τον σημερινό υπηρεσιακό υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Οι εν λόγω καταγγελίες έκαναν λόγο για ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης, στην οποία μετείχαν συγκεκριμένα πρόσωπα που διαθέτουν λογαριασμούς και καταθέσεις στη λίστα Λαγκάρντ και βρίσκονται από καιρό στο στόχαστρο των εισαγγελικών ερευνών.

Τα πρόσωπα αυτά σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα διευκόλυναν τη διακίνηση και την απόκρυψη μαύρου η αφορολόγητου χρήματος με απολήξεις και σε πολιτικά πρόσωπα.

 

Δείτε επίσης:

Ο Φαλτσιανί καταθέτει για τη “λίστα Λαγκάρντ”

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ