Χιλιάδες Ιταλοί θα περπατήσουν ξυπόλυτοι για τους πρόσφυγες

Σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, δεκάδες χιλιάδες Ιταλοί θα περπατήσουν ξυπόλυτοι στη Βενετία και άλλες εξήντα πόλεις της Ιταλίας.

Η πρωτοβουλία ανήκει σε μια ομάδα Ιταλών διανοουμένων και οι πρώτες δυο πορείες θα ξεκινήσουν στο κέντρο της Βενετίας και από το Λίντο, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η Μπιενάλε, το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου της «Γαληνοτάτης».

«Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι θα περπατήσουν ξυπόλυτοι για να δείξουν ότι είμαστε όλοι ίδιοι, εκτεθειμένοι στους κινδύνους και στις απρόβλεπτες εξελίξεις της ζωής, απροστάτευτοι. Ότι όλοι μας χρειαζόμαστε βοήθεια» τονίζουν οι διοργανωτές.

Την πρωτοβουλία στηρίζουν μεταξύ των άλλων η Διεθνής Αμνηστία, οι Γιατροί χωρίς Σύνορα, καθολικές εθελοντικές οργανώσεις και τα ιταλικά συνδικάτα.

Οι εμπνευστές της πορείας τονίζουν ότι «πρόκειται για μια μαζική εκκίνηση προς τον πολιτισμό». Οι τριακόσιες συνολικά οργανώσεις που παίρνουν μέρος στην πρωτοβουλία ζητούν να δημιουργηθούν ασφαλείς ανθρωπιστικοί διάδρομοι για τα θύματα πολέμων και δικτατοριών. Να θεσπιστεί ένα ενιαίο ευρωπαϊκό σύστημα για την παροχή ασύλου, να κλείσουν οι χώροι κράτησης των μεταναστών και συγχρόνως να οργανωθεί μια αξιοπρεπής υποδοχή για όλους.

Η σημερινή κινητοποίηση δεν έχει πολιτικό χαρακτήρα, όλοι οι σύνδεσμοι και οργανώσεις θα συμμετάσχουν στην πορεία χωρίς σημαίες με ένα μόνο σύνθημα: «ήρθε η στιγμή να πάρουμε όλοι μας θέση».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ο φούρναρης της Κω με τη “μεγάλη” καρδιά – ΦΩΤΟ

DW: Ποιες δουλειές προσφέρονται στους πρόσφυγες στη Γερμανία

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ