Γιούνκερ: Η επόμενη κυβέρνηση να σεβαστεί τη συμφωνία

«Συμφωνήσαμε ένα πρόγραμμα που πρέπει να γίνει σεβαστό από όλες τις Ελληνικές κυβερνήσεις στην Ελλάδα, σημερινές ή μελλοντικές» ανέφερε στην ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο ο Πρόεδρος της ΕΕ Ζαν Κλοντ Γιούνκερ υπογραμμίζοντας ότι «ήταν σημαντικό να δηλώσουμε ότι το Grexit δεν αποτελούσε επιλογή μας. Αν δεν το είχαμε διατυμπανίσει ηχηρά και καθαρά θα μπορούσε να είχε συμβεί» κατέληξε.

Αναφερόμενος στην ελληνική κρίση χρέους, ο πρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε πως «η συζήτηση ήταν εντατική και πολύ δύσκολη».

Η Κομισιόν, είπε, δέχθηκε επικρίσεις και θύμα επιθέσεων από χώρες της ΕΕ στην στάση της στο ζήτημα και όσον αφορά τις σχέσεις των Βρυξέλλων με την Αθήνα, ο Γιούνκερ ανέφερε ότι «εξήγησε στον έλληνα πρώην πρωθυπουργό πως και οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης έχουν δημοκρατική νομιμοποίηση».

«Η Κομισιόν εμπλέκεται πολύ στενά στην αναζήτηση λύσης» τόνισε. «Για εμάς, δεν ήταν επιλογή η αποτυχία. Για εμάς, ήταν πολύ σημαντικό να πούμε καθαρά ότι το Grexit δεν ήταν λύση» τόνισε.

«Και είπα επίσης στον κ. Τσίπρα ότι αυτό δεν σήμαινε πως η Ελλάδα θα διασωζόταν με κάθε κόστος. Έπρεπε να του καταστήσω σαφές πως το Grexit ήταν πιθανότητα, αλλά όχι επιλογή» υπογράμμισε.

Η κρίση δεν έχει τελειώσει και θα τελειώσει όταν μειωθεί η ανεργία, τόνισε ο Γιούνκερ.

Πηγή: enikonomia.gr

Διαβάστε επίσης:

FT: Το φαινόμενο της “πεταλούδας” και η Ελλάδα

Μανιτάκης: Καταστροφή η εμμονή της τρόικας για απολύσεις στο δημόσιο

Οκτώβριο το οικογενειακό επίδομα σε 600.000 δικαιούχους του ΟΓΑ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ