Μετανάστες “παραβίασαν” κορδέλες της αστυνομίας στα σύνορα Σερβίας-Ουγγαρίας

Εκατοντάδες πρόσφυγες παραβίασαν σήμερα τις κορδέλες που είχε τοποθετήσει η αστυνομία της Ουγγαρίας κοντά στα σύνορα με τη Σερβία και κατευθύνονται προς το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας περπατώντας κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών.

Οι πρόσφυγες προέρχονταν από μια ομάδα περίπου 1.500 ανδρών, γυναικών και παιδιών οι οποίοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους καθώς περίμεναν για πολλές ώρες σε ένα σημείο συγκέντρωσης στο Ρόζσκε στη νότια Ουγγαρία απ’ όπου οι μετανάστες μεταφέρονται προς ένα κέντρο υποδοχής και καταγραφής προκειμένου να αιτηθούν να τους χορηγηθεί άσυλο.

Στις εικόνες που μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης διακρίνονται αστυνομικοί να έχουν ακινητοποιήσει δύο άνδρες στο έδαφος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αφού παραβίασαν τις κορδέλες της αστυνομίας, οι μετανάστες, ορισμένοι εκ των οποίων κρατούσαν παιδιά στα χέρια τους, το έσκασαν τρέχοντας προς τα χωράφια, ενώ ορισμένοι αποφάσισαν να φύγουν πεζή κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών με κατεύθυνση την πόλη Σζέγκεντ, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση βορειοανατολικά. Αστυνομικοί τους ακολούθησαν, χωρίς ωστόσο να επιχειρήσουν να τους συλλάβουν.

Διαβάστε επίσης.

Η Ουγγαρία χτίζει και δεύτερο φράκτη στα σύνορα με τη Σερβία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ