Παλμύρα- Νεκροί 43 τζιχαντιστές

Τουλάχιστον 43 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σκότωσαν χθες οι συριακές ένοπλες δυνάμεις στην αρχαία πόλη της Παλμύρας και τις γύρω περιοχές, σύμφωνα με όσα ανέφερε στρατιωτική πηγή στο ειδησειογραφικό πρακτορείο Sputnik το βράδυ της Δευτέρας.

«Οι ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν την στρατιωτική τους επιχείρηση στο χωριό Αλ Μπαγιαρ’ατ, (και) 13 τρομοκράτες έχουν φονευθεί. Την ίδια στιγμή, τρία χιλιόμετρα από την Παλμύρα, το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε εναντίον πετρελαιοπηγών στο Τζαζάλ. Μέχρι τώρα, τουλάχιστον 30 μαχητές έχουν εξουδετερωθεί», διευρκίνισε η πηγή.

Οι πετρελαιοπηγές του Τζαζάλ, το τελευταίο σημαντικό πετρελαϊκό κοίτασμα υπό τον έλεγχο της συριακής κυβέρνησης, βρίσκεται κοντά στην Παλμύρα, όπως και το χωριό Αλ Μπαγιαράτ, που βρίσκεται αμέσως δυτικά της αρχαίας πόλης. Οι ισλαμιστές είχαν καταλάβει τις πετρελαιοπηγές νωρίτερα χθες, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, αλλά οι μονάδες έκλεισαν λόγω της συνεχιζόμενης σύρραξης.

Στο μεταξύ, ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός απέτρεψε την έκρηξη ενός φορτηγού που το Ισλαμικό Κράτος είχε παγιδεύσει με 40 τόνους εκρηκτικών στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι τζιχαντιστές είχαν στείλει το αμερικανικό όχημα 5000-MV, που είχαν κατασχέσει στο Ιράκ με σκοπό να το ανατινάξουν με τη βοήθεια βομβιστή αυτοκτονίας, στο χωριό Μαρέα, περίπου 25 χιλιόμετρα βόρεια από το Χαλέπι και υπό τον έλεγχο των επαναστατών. Εκτός από τα εκρηκτικά, είχαν τοποθετήσει στο φορτηγό και δύο βόμβες FAB M62 σοβιετικής κατασκευής, κάθε μία από τις οποίες ζυγίζει περίπου μισό τόνο.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι όταν το φορτηγό βρισκόταν πολύ κοντά στο χωριό, οι επαναστάτες άνοιξαν πυρ στο φορτηγό με εκτοξευτήρα αντιαρματικών χειροβομβίδων. Κατά την ανταλλαγή πυρών, καταστράφηκε η μηχανή και σκοτώθηκε ο οδηγός, ενώ οι μηχανικοί αργότερα εξουδετέρωσαν 40 τόνους εκρηκτικών.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ