Η τουρκική Πολεμική Αεροπορία έπληξε θέσεις του PKK

Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν χθες σε επίθεση που πραγματοποίησαν Κούρδοι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός χωρίς να δίνει αριθμητικό απολογισμό των θυμάτων της επίθεσης.

Η Πολεμική Αεροπορία έδωσε αμέσως εντολή για την απογείωση μαχητικών αεροσκαφών προκειμένου να πλήξουν σε αντίποινα θέσεις του PKK.

Η επίθεση σημειώθηκε στην επαρχία Χακάρι. Σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε στην ιστοσελίδα της ένοπλης πτέρυγάς του, το PKK ανέφερε πως σκότωσε 15 στρατιώτες σε “μία πράξη δολιοφθοράς και πολλές επιθέσεις”.

Τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, ο στρατός ανέφερε σε ένα ανακοινωθέν πως το PKK είχε επιτεθεί σε δύο στρατιωτικά οχήματα στην περιοχή Νταγκλίκα που βρίσκεται στην επαρχία Χακάρι.

“Δύο από τα τεθωρακισμένα οχήματά μας υπέστησαν σοβαρές ζημιές από αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχαν τοποθετηθεί σε έναν δρόμο”, ανέφερε ο στρατός. “Ορισμένοι από τους γενναίους στρατιώτες μας σκοτώθηκαν από την έκρηξη και άλλοι τραυματίστηκαν”, προστίθεται στην ανακοίνωση χωρίς να δίνονται άλλες πληροφορίες για την επίθεση.

Ο στρατός ανακοίνωσε ότι τέσσερα μαχητικά, δύο F-4 και δύο F-16, έπληξαν σε αντίποινα 13 θέσεις του PKK στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Πολλοί “τρομοκράτες” σκοτώθηκαν από αυτές τις αεροπορικές επιδρομές, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, χωρίς να δίνει συγκεκριμένο απολογισμό.

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονίζει ο Τούρκος αστυνομικός που βρήκε το άψυχο σώμα του Αϊλάν

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ