Ο Αϊλάν, ο Γκαλίπ και η μητέρα τους “επέστρεψαν” στο Κομπάνι

Ο τρίχρονος Αϊλάν Κούρντι και ο 5χρονος αδελφός του Γκαλίπ που πνίγηκαν μαζί με τη μητέρα τους στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ελλάδα, οδηγήθηκαν στην τελευταία τους κατοικία, στη συριακή πόλη Κομπάνι, όπως δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Ρόιτερς.

Φωτογραφία του άψυχου κορμιού του τρίχρονου Αϊλάν, που ξεβράστηκε σε τουρκική παραλία, έκανε τον γύρο του κόσμου μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης και των εφημερίδων αυτή την εβδομάδα, προκαλώντας συμπόνια αλλά και οργή για αυτό που θεωρείται ως αδράνεια των ανεπτυγμένων χωρών να βοηθήσουν τους πρόσφυγες.

Ο Αμπντουλάχ Κούρντι, ο πατέρας τους, έβαλε τα κλάματα κατά τη διάρκεια της “Τελετής των Μαρτύρων” βλέποντας τις σορούς να ενταφιάζονται η μία δίπλα στην άλλη στην κουρδική πόλη Κομπάνι ή Άιν αλ-Άραμπ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Μιλώντας στο συνοριακό πέρασμα, ο Κούρντι εξέφρασε την ελπίδα ο θάνατος της οικογένειάς του να κάνει τα αραβικά κράτη να βοηθήσουν τους Σύρους πρόσφυγες.

“Ζητώ από τις αραβικές κυβερνήσεις –όχι από τις ευρωπαϊκές χώρες– να δουν (τι συνέβη) στα παιδιά μου και με αφορμή αυτό να βοηθήσουν τον κόσμο”, είπε, σύμφωνα με τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό που ανάρτησε στο διαδίκτυο τις δηλώσεις του.

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονίζει ο πατέρας του 3χρονου Αϊλάν: Τα παιδιά μου γλίστρησαν από τα χέρια

Ο πατέρας του 3χρονου Αϊλάν: Θέλω να κάτσω δίπλα στον τάφο των παιδιών μου – ΒΙΝΤΕΟ

Παγκόσμιο σύμβολο της τραγωδίας στη Μεσόγειο το 3χρονο αγγελούδι – ΦΩΤΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ