Κάμερον: Η Βρετανία θα δεχθεί χιλιάδες επιπλέον πρόσφυγες

Η Βρετανία θα δεχθεί “χιλιάδες επιπλέον” πρόσφυγες από τη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα από τη από τη Λισαβόνα, όπου βρίσκεται, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο Κάμερον είπε ότι η Βρετανία έχει ήδη δεχθεί περίπου 5.000 Σύρους, με βάση τα σημερινά αριθμητικά δεδομένα των συμφωνιών σε επίπεδο Ε.Ε. και θα συνεχίσει να δέχεται περισσότερους πρόσφυγες.

“Δεδομένων των διαστάσεων της σημερινής κρίσης και του πόνου που βιώνουν οι άνθρωποι, σήμερα, μπορώ να ανακοινώσω ότι θα κάνουμε περισσότερα για να προσφέρουμε καταφύγιο σε χιλιάδες επιπλέον Σύρους πρόσφυγες”, δήλωσε ο Κάμερον στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον ομόλογό του της Πορτογαλίας.

“Θα δεχθούμε χιλιάδες επιπλέον (πρόσφυγες), σύμφωνα με τα υπάρχοντα σχέδια τα οποία θα θέσουμε υπό εξέταση”, είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του θα συζητήσει με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις για την καλύτερη δυνατή προσέγγιση στην κρίση και την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσει τις λεπτομέρειες.

“Θα συνεχίσουμε να τους δεχόμαστε απευθείας από τους προσφυγικούς καταυλισμούς. Αυτό τούς παρέχει μία πιο άμεση και ασφαλή μετάβαση στο Ηνωμένο Βασίλειο αντί να διακινδυνεύουν το ταξίδι που έχει με τραγικό τρόπο κοστίσει τόσες ζωές”.

Η απόφαση του Κάμερον σηματοδοτεί μία αλλαγή πολιτικής έπειτα από τα σχόλια που έκανε την Τετάρτη και την Πέμπτη, τα οποία ερμηνεύτηκαν ως ακατάλληλα δεδομένης της σοβαρότητας της κρίσης και ιδιαίτερα μετά τη δημοσίευση της φωτογραφίας του πτώματος του 3χρονου Σύρου.

Διαβάστε επίσης:

Ο πατέρας του Αϊλάν επέστρεψε στο Κομπάνι για να θάψει την οικογένειά του

Συγκλονίζει ο πατέρας του 3χρονου Αϊλάν: Τα παιδιά μου γλίστρησαν από τα χέρια

Ο πατέρας του 3χρονου Αϊλάν: Θέλω να κάτσω δίπλα στον τάφο των παιδιών μου – ΒΙΝΤΕΟ

Παγκόσμιο σύμβολο της τραγωδίας στη Μεσόγειο το 3χρονο αγγελούδι – ΦΩΤΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ