Καταδικάζουν οι ΗΠΑ τις επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής καταδίκασε τις πρόσφατες αιματηρές επιθέσεις μαχητών της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ στη βορειοανατολική Νιγηρία και επανέλαβε τη δέσμευσή της να συμβάλει στον αγώνα εναντίον της, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που έδωσε χθες Σάββατο στη δημοσιότητα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Προχθές Παρασκευή μέλη της Μπόκο Χαράμ σκότωσαν τουλάχιστον 28 ανθρώπους σε μια σειρά επιδρομών σε απομακρυσμένα αγροτικά και ψαράδικα χωριά στη βορειοανατολική Νιγηρία.

«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν σθεναρά τις επιδρομές σε χωριά της βορειοανατολικής Νιγηρίας την 28η Αυγούστου και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες και στους οικείους των πολιτών οι οποίοι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν. Αυτές οι πρόσφατες επιδρομές αποτελούν επιπλέον παραδείγματα της φρικιαστικής βίας χωρίς διάκριση την οποία συνεχίζει να ασκεί η Μπόκο Χαράμ για να κατατρομοκρατήσει τους πολίτες στη βορειοανατολική Νιγηρία και στην περιοχή της λεκάνης της Λίμνης Τσαντ», ανέφερε στην ανακοίνωση αυτή ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κίρμπι.

Στην ίδια ανακοίνωση η Ουάσινγκτον υπενθύμισε ότι έχει δεσμευτεί να συνεργαστεί με την κυβέρνηση της Νιγηρίας στη συνεχιζόμενη προσπάθειά της για να νικηθεί η Μπόκο Χαράμ και είναι έτοιμη να συνεισφέρει διαμέσου διαφόρων προγραμμάτων βοήθειας στους τομείς της ασφάλειας και της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.

Η Μπόκο Χαράμ δρα στη Νιγηρία, στο Τσαντ, στον Νίγηρα και στο Καμερούν. Στο παρελθόν συνδεόταν με την αλ Κάιντα, αλλά το 2015 δήλωσε υποταγή στη διαβόητη οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

 

Δείτε επίσης:

ΗΠΑ- Απογοήτευση για την καταδίκη των δημοσιογράφων του Al Jazzera

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ