Σε πτωτικά επίπεδα κινείται το ποσοστό της Χίλαρι Κλίντον

Ιστορικό χαμηλό φαίνεται πως σημειώνει το ποσοστό της Χίλαρι Κλίντον, της επικρατέστερης διεκδικήτριας του χρίσματος των Δημοκρατικών για να είναι η υποψήφια του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2016, αφότου άρχισε να διεξάγεται μια κυλιόμενη δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos για τις πιθανότητές της, πριν από σχεδόν τρία χρόνια.

Παρά το γεγονός ότι χάνει την δημοφιλία της όμως η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ διατηρεί ακόμη ένα προβάδισμα 20 και πλέον εκατοστιαίων μονάδων έναντι του πλησιέστερου αντιπάλου της, του γερουσιαστή της πολιτείας Βερμόντ Μπέρνι Σάντερς, σύμφωνα με την έρευνα αυτή, η οποία διεξήχθη μέσω Διαδικτύου και δημοσιοποιήθηκε χθες Παρασκευή.

Η Κλίντον βλέπει να μειώνεται το ποσοστό των ανθρώπων που τη θεωρούν αξιόπιστη στις δημοσκοπήσεις, καθώς συνεχίζεται ο σάλος όσον αφορά τη χρήση του προσωπικού της λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για υπηρεσιακούς σκοπούς ενόσω ήταν επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Η κυλιόμενη έρευνα των Reuters/Ipsos, η οποία διεξήχθη τις προηγούμενες πέντε ημέρες, φέρει την Κλίντον να συγκεντρώνει το 45% και τον Σάντερς το 25%.

Το προβάδισμα αυτό είναι το μικρότερο για την Κλίντον αφότου άρχισε η έρευνα των Reuters/Ipsos μεταξύ των Δημοκρατικών ψηφοφόρων στα τέλη του 2012 για το ποιος θα ήθελαν να είναι ο υποψήφιός τους στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2016.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος ακόμη εξετάζει το εάν θα αναμετρηθεί με τον Κλίντον για το χρίσμα, καταλαμβάνει την τρίτη θέση συγκεντρώνοντας το 16%. Ο Μπάιντεν βρισκόταν γύρω στο 10% πριν από έναν μήνα.

Συνολικά στη δημοσκόπηση έλαβαν μέρος 494 άνθρωποι που αυτοπροσδιορίζονται ως υποστηρικτές των Δημοκρατικών. Η δημοσκόπηση έχει ποσοστό σφάλματος ±5%.

Το προβάδισμα της Κλίντον είναι πλέον ελαφρώς μικρότερο από τη διαφορά που έχει ο επικρατέστερος υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ από τον πλησιέστερο αντίπαλό του, τον πρώην κυβερνήτη του Άρκανσο Μάικ Χάκαμπι, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos σε δείγμα Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων.

Ο Τραμπ, ο οποίος συγκεντρώνει το 33%, προηγείτο του Χάκαμπι, ο οποίος καταλάμβανε το 12%, την Παρασκευή.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ- Ανεβαίνει κι άλλο στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων ο Ντόναλντ Τραμπ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ