Μέρκελ: Τα Δυτικά Βαλκάνια αντιμετωπίζουν τεράστιες προκλήσεις στο μεταναστευτικό

“Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από αυτές τις τρομερές ειδήσεις, σύμφωνα με τις οποίες τουλαχιστον 50 άνθρωποι έχουν βρει το θάνατο, ενώ πήγαιναν σε αναζήτηση της ασφάλειας” δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με την αυστριακή αστυνομία, τα πτώματα τουλάχιστον 50 ανθρώπων βρέθηκαν μέσα σε ένα φορτηγό που ήταν σταθμευμένο σε αυτοκινητόδρομο στο ανατολικό τμήμα της χώρας, κοντά στα σύνορα με την Ουγγαρία.

“Είναι μια προειδοποίηση, ώστε να στρωθούμε στη δουλειά, ώστε να επιλύσουμε το πρόβλημα αυτό και να δείξουμε αλληλεγγύη”, πρόσθεσε η καγκελάριος η οποία συμμετέχει σε μια σύνοδο κορυφής για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Η Μέρκελ παραδέχθηκε πως οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων αντιμετωπίζουν “τεράστιες προκλήσεις”, υποδεχόμενες δεκάδες χιλιάδες μετανάστες που προσπαθούν να φθάσουν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

“Είναι δική μας ευθύνη να βοηθήσουμε τις χώρες αυτές”, πρόσθεσε.

“Θα είναι σίγουρα μια κεντρική αποστολή να προστατεύσουμε καλύτερα τα εξωτερικά σύνορά μας”, δήλωσε στη διάσκεψη ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γιοχάνες Χαν, επαναλαμβάνοντας ότι σε μερικές εβδομάδες οι Βρυξέλλες θα προτείνουν μια νέα οπτική στην κατάσταση.

“Θα δώσουμε άλλη μια ευκαιρία με τις ποσοστώσεις. Ελπίζω ότι υπό το φως των πιο πρόσφατων εξελίξεων υπάρχει τώρα μια ετοιμότητα μεταξύ όλων των 28 κρατών μελών προκειμένου να συμφωνήσουμε σε αυτό”, είπε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Αποδοκίμασαν την Μέρκελ – ΒΙΝΤΕΟ

Ολάντ και Μέρκελ ζητούν ενιαία ευρωπαϊκή απάντηση στην κρίση των προσφύγων

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ