Παγκόσμιο σοκ προκάλεσε η διπλή δολοφονία στη Βιρτζίνια

Παγκόσμιο σοκ προκάλεσε η διπλή δολοφονία σε απευθείας σύνδεση στη Βιρτζίνια, όταν η δημοσιογράφος Άλισον Πάρκερ και ο εικονολήπτης Άνταμ Γουάρντ έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες του πρώην συναδέλφου τους Βέστερ Λι Φλάναγκαν.

Ο 41χρονος δράστης αυτοπυροβολήθηκε λίγες ώρες μετά την αποτρόπαια πράξη του την ώρα που τον καταδίωκαν οι αστυνομικοί και άφησε επίσης την τελευταία του πνοή. Προτού αποφασίσει να δώσει τέλος στη ζωή του, έγραφε στο Twitter, σε λογαριασμό με το όνομα «Μπράις Γουίλιαμς», όνομα που χρησιμοποιούσε ως ψευδώνυμο όταν εργαζόταν στο τηλεοπτικό δίκτυο WDBJ7:

 

«Ο ύποπτος πέθανε στο νοσοκομείο του Φέρφαξ Αϊνόβα, στη βόρεια Βιρτζίνια, λόγω του τραύματος που προκάλεσε ο ίδιος στον εαυτό του» γνωστοποίησε ο σερίφης της κομητείας Φράνκλιν, που χειρίζεται την υπόθεση. Ο ίδιος τόνισε ότι η έρευνα που έχουν ήδη ξεκινήσει οι αρχές για τις εν ψυχρώ δολοφονίες θα είναι μακρά. Φαίνεται ωστόσο ότι ο ίδιος ο Φλάναγκαν φρόντισε ώστε να δώσει πολλές πληροφορίες για τα κίνητρά του.

Σε ένα από τα μηνύματα που δημοσίευε στο Twitter κατηγόρησε την Άλισον Πάρκερ ότι στο παρελθόν είχε κάνει ρατσιστικά σχόλια. Ωστόσο, ο Φλάναγκαν ήταν πιο ξεκάθαρος στο μανιφέστο που έστειλε μέσω φαξ στο τηλεοπτικό κανάλι ABC News, το οποίο υπέγραφε ως «Μπράις Γουίλιαμς». Μεταξύ άλλων, εκφράζει την απελπισία του ως μαύρος και ομοφυλόφιλος άνδρας αλλά και την οργή του μετά τη σφαγή στην εκκλησία του Τσάρλεστον, πριν από περίπου δύο μήνες.

Ο συγγραφέας του μανιφέστου δηλώνει ότι βασανιζόταν από «διακρίσεις, σεξουαλική παρενόχληση και καψόνια στη δουλειά». Σύμφωνα με το ABC, ισχυρίζεται ότι δεχόταν επιθέσεις από μαύρους άνδρες και από λευκές γυναίκες και αφηγείται ότι ήταν θύμα επιθέσεων επειδή «είναι ένας μαύρος, ομοφυλόφιλος άνδρας».

«Αυτό που με οδήγησε να χάσω τον έλεγχο ήταν οι δολοφονίες στην εκκλησία» γράφει, αναφερόμενος στη σφαγή της 17ης Ιουνίου στο Τσάρλεστον, όταν ένας νεαρός υπέρμαχος της ανωτερότητας των λευκών άνοιξε πυρ και σκότωσε εννέα πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί για να μελετήσουν τη Βίβλο.

Ο σύντροφός της Άλισον ανάρτησε στο Twitter φωτογραφία τους γράφοντας πως «δεν το μοιράζονταν δημοσίως», αλλά ο ίδιος και η 24χρονη ήταν πολύ ερωτευμένοι και μόλις είχαν αρχίσει να συγκατοικούν. «Είμαι μουδιασμένος» αναφέρει.

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο σοκ – Η στιγμή της επίθεσης εναντίον τηλεοπτικού συνεργείου

Ο δράστης στη Βιρτζίνια πυροβόλησε 8 φορές

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ