Ο Ολάντ θα τιμήσει τους “ήρωες” που απέτρεψαν την επίθεση

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ θα δεχτεί τη Δευτέρα στο προεδρικό μέγαρο “τους Αμερικανούς πολίτες, τον Βρετανό και τον Γάλλο” που απέτρεψαν το μακελειό στο τρένο Thalys όπως έγινε γνωστό από το περιβάλλον του.

Ο Γάλλος πρόεδρος προσκάλεσε επίσης στη δεξίωση, τον πρωθυπουργό του Βελγίου Σαρλ Μισέλ, τον Ολλανδό ομόλογό του, Μαρκ Ρούτε και την πρέσβειρα των ΗΠΑ στη Γαλλία, Τζέιν Χάρτλεϊ ενώ παρόντες θα είναι επίσης ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς και πολλά μέλη της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τηλεφώνησε στους τρεις Αμερικανούς και χαιρέτισε την “ασυνήθιστη γενναιότητα” που επέδειξαν. Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, ο Αμερικανός πρόεδρος τους εξέφρασε “την ευγνωμοσύνη του για τις ηρωικές πράξεις τους” και “την υπερηφάνεια όλων των Αμερικανών” για το θάρρος τους.

Οι τρεις Αμερικανοί είναι ο 22χρονος πεζοναύτης Άλεκ Σκαρλάτος, ο στενός φίλος του, Σπένσερ Στόουν που υπηρετεί στην αμερικανική πολεμική αεροπορία και ο φοιτητής Άντονι Σάντλερ που αφόπλισαν τον δράστη με τη βοήθεια του 62χρονου Βρετανού Κρις Νόρμαν. Η Γαλλία θα τιμήσει επίσης έναν Γάλλο πολίτη, τα στοιχεία του οποίου δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, που ήταν ο πρώτος που είδε τον ένοπλο και επιχείρησε να τον σταματήσει αλλά δέχτηκε καταιγισμό πυρών και αναγκάστηκε να υποχωρήσει.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία – Ο δράστης είχε πάει στη Συρία

O Eλληνοαμερικανός στρατιώτης που αφόπλισε τον μακελάρη- ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ