Η Άγκυρα καταγγέλλει το BBC

Η Τουρκία κατήγγειλε, με ανακοίνωση του υπουργείου των Εξωτερικών, το BBC επειδή έγραψε ένα άρθρο που “υποστηρίζει την τρομοκρατία”, αναφερόμενη στο γεγονός ότι πήρε συνεντεύξεις από κούρδους μαχητές.

Στις 20 Αυγούστου, το BBC δημοσίευσε ένα άρθρο με συνεντεύξεις μελών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), μια οργάνωση η οποία στην Τουρκία θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση, στο οποίο ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός χαρακτηρίζει το PKK “παίκτη-κλειδί στη μάχη εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος”.

“Το να δίνεται τέτοια κάλυψη σε μία οργάνωση που έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική από πολλές χώρες, περιλαμβανομένων χωρών-μελών της ΕΕ, είναι μια ανοικτή υποστήριξη στην τρομοκρατία. Η εκπομπή αυτή επιχείρησε να παρουσιάσει αυτή την παράνομη οργάνωση ως να ήταν μια αθώα οργάνωση η οποία απλώς εμπλέκεται σε μάχη με μια άλλη τρομοκρατική οργάνωση, με έναν τρόπο που ενθαρρύνει την ένταξη στις τάξεις του PKK ο οποίος δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός με κανένα κριτήριο”, αναφέρει η δήλωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

 

Δείτε επίσης:

Ερντογάν: Εκλογές την 1η Νοεμβρίου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ