O Μπαν Κι-μουν καλεί τη διεθνή κοινότητα για ανθρωπιστική βοήθεια

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, καλεί τη διεθνή κοινότητα να εστιάσει την προσοχή στη χορήγηση βοήθειας προς τα 100 εκατομμύρια των ανθρώπων που τη χρειάζονται σήμερα στον κόσμο, με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπιστικής Βοήθειας, ανακοίνωσε ο διεθνής οργανισμός.

«Σήμερα περισσότεροι από 100 εκατομμύρια γυναίκες και άνδρες, παιδιά και έφηβοι, χρήζουν επείγουσας ανθρωπιστικής βοήθειας που είναι σωτήρια για την επιβίωσή τους. Ορισμένοι είναι θύματα φυσικών καταστροφών. Άλλοι είναι θύματα της βίας και των διωγμών», δήλωσε ο Μπαν με αφορμή την ημέρα αυτή που τιμά όσους αφιερώνουν τη ζωή τους στη διατήρηση και τη βελτίωση της ζωής αναξιοπαθούντων συνανθρώπων τους παντού στον κόσμο.

Ο Μπαν κάλεσε επίσης τη διεθνή κοινότητα να υποστηρίξει την πρώτη παγκόσμια σύνοδο κορυφής για την ανθρωπιστική βοήθεια που θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη τον Μάιο του 2016, στόχος της οποίας είναι να καλυφθούν οι ανάγκες των ανθρώπων που έχουν πληγεί από τις συγκρούσεις και τις καταστροφές.

Παράλληλα, η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι τιμά το προσωπικό των ανθρωπιστικών οργανώσεων που συμβάλλει στη δημιουργία ενός πιο ανθρώπινου κόσμου και καλεί τους κατοίκους του πλανήτη να απαιτούν την ασφαλή και ελεύθερη πρόσβαση των εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις ώστε αυτοί να προσφέρουν τη ζωτικής σημασίας βοήθειά τους σε όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους που βρίσκονται σε δεινή κατάσταση.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Βοήθειας είναι αφιερωμένη στα μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων που έχασαν τη ζωή τους κατά την άσκηση της αποστολή τους και ευαισθητοποιεί το κοινό για τις δραστηριότητες ανθρωπιστικής βοήθειας που διεξάγονται στον κόσμο. Η ημέρα της 19ης Αυγούστου καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών τον Δεκέμβριο του 2008 στη μνήμη των 22 εργαζομένων στον ανθρωπιστικό τομέα που έχασαν τη ζωή τους σε βομβιστική επίθεση εναντίον των γραφείων του ΟΗΕ στη Βαγδάτη στις 19 Αυγούστου του 2003. Μεταξύ των νεκρών ήταν ο ειδικός αντιπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Σέρτζιο Βιέιρα ντε Μέλο.

 

Διαβάστε επίσης:

Καβάλα – Το αδιαχώρητο στο υπεραστικό ΚΤΕΛ από Σύρους πρόσφυγες

Τουρκική ακταιωρός παρατηρεί φουσκωτό με πρόσφυγες – ΒΙΝΤΕΟ

Μετέφερε μετανάστες με… τζετ σκι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ