Κάμερες εντοπίζουν μεθυσμένους επιβάτες στα ιαπωνικά τρένα

Οι ιαπωνικές σιδηροδρομικές γραμμές φαίνεται πως αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με τους μεθυσμένους επιβάτες και προχωρούν στη λήψη σημαντικών μέτρων.

Ενδεικτικό είναι ότι μέσα στο 2013 σημειώθηκαν στην χώρα 221 ατυχήματα σε σταθμούς τρένων, είτε επειδή άνθρωποι χτυπήθηκαν από τρένα, είπε επειδή έπεσαν στις γραμμές. Το 60% των ατυχημάτων αυτών οφείλεται σε κατανάλωση αλκοόλ.

Για να περιοριστεί το φαινόμενο, η σιδηροδρομική εταιρεία JR West θα εγκαταστήσει στους σιδηροδρομικούς σταθμούς κάμερες οι οποίες εντοπίζουν αυτόματα άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση μέθης.

Η κάμερα θα εντοπίζει σημάδια όπως άτομα που παραμένουν για πολλή ώρα σε κάποιο παγκάκι ή θα περπατούν με αστάθεια κατά μήκος της πλατφόρμας.

Στην περίπτωση που εντοπίσει κάτι ύποπτο, τότε θα ειδοποιούνται οι υπεύθυνοι του σταθμού και να γίνεται ο κατάλληλος έλεγχος.

Όπως αναφέρει το techblog.gr, προς το παρόν έχουν τοποθετηθεί οι πρώτες κάμερες στον κεντρικό σταθμό της Osaka, έναν από τους σταθμούς με την μεγαλύτερη κίνηση που ειδικά στις ώρες αιχμής περνά ένα τρένο ανά 2 λεπτά.

 

Διαβάστε επίσης:

Ινδονησία: Συνεχίζονται οι έρευνες για το αεροσκάφος που χάθηκε από τα ραντάρ

Ιπτάμενη “επίθεση” στον Ερντογάν – BINTEO

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ