Βομβίστρια αυτοκτονίας σκότωσε τουλάχιστον 3 ανθρώπους

Μια βομβίστρια αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε ζωστεί κοντά σε μια αγορά στη βορειοανατολική πολιτεία Μπόρνο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν η ίδια και τουλάχιστον άλλοι τρεις άνθρωποι, δήλωσαν πηγές στην αστυνομία και σε μια πολιτοφυλακή χθες Σάββατο.

Δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση, που πάντως φέρει τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των ενεργειών της Μπόκο Χαράμ, η οποία διεξάγει ανταρτοπόλεμο τα τελευταία έξι χρόνια με στόχο τη δημιουργία ενός χαλιφάτου στο νοτιοανατολικό τμήμα της Νιγηρίας.

Ένας πολιτοφύλακας είπε ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν όταν τα εκρηκτικά πυροδοτήθηκαν σε ένα σημείο ελέγχου, με στόχο τους φρουρούς στην είσοδο της αγοράς του Ραμίργκο.

Ένας κάτοικος που βοήθησε να μεταφερθούν τα θύματα στο νοσοκομείο, ανέφερε ότι η έκρηξη προκάλεσε ζημιές σε δύο οχήματα που χρησιμοποιούνταν ως περιπολικά και ότι στο νοσοκομείο διακομίστηκαν τέσσερις σοροί.

«Τρεις άνθρωποι συμπεριλαμβανομένης της βομβίστριας-καμικάζι σκοτώθηκαν επιτόπου. Σοροί και τραυματίες μεταφέρθηκαν στο γενικό νοσοκομείο», ανέφερε ο επικεφαλής της αστυνομίας στην πολιτεία Μπόρνο, που επισκέφθηκε τον τόπο του επεισοδίου, σε μήνυμά του στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως η επίθεση σημειώθηκε χθες το πρωί στο χωριό Ραμίργκο και ότι τα θύματα διακομίστηκαν στο γενικό νοσοκομείο της Ασκίρα/Ούμπα στην πολιτεία Μπόρνο, περίπου 250 χλμ. νότια της πόλης Μαϊντουγκούρι, της πρωτεύουσας της πολιτείας που αποτελεί το επίκεντρο της δράσης των ισλαμιστών ανταρτών.

Ο εκπρόσωπος του στρατού Σάνι Κουκασέκα Οσμάν επιβεβαίωσε την επίθεση και πρόσθεσε ότι η βομβίστρια είχε σκοπό να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη μέσα στην αγορά. Ο Οσμάν ανέφερε ότι τη βομβίστρια πλησίασε ένας πολιτοφύλακα και ότι η βόμβα πυροδοτήθηκε ενώ της υπέβαλε ερωτήσεις.

Εξάλλου η Πολεμική Αεροπορία της Νιγηρίας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι διεξήγαγε αεροπορικές επιδρομές στο δάσος Σαμπίσα, ένα από τα προπύργια της Μπόκο Χαράμ.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Συνετρίβη ελικόπτερο στο Λάγκος – 4 νεκροί

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ