Ο Μπλερ ξορκίζει την “αριστερή πλατφόρμα” στους Εργατικούς

Ως απειλή να μετατραπεί το Εργατικό Κόμμα σε «βρετανικό ΣΥΡΙΖΑ» και να εξαφανιστεί βλέπει ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ την εκλογή στην ηγεσία του κόμματος τον Τζέρεμι Κόρμπιν, καλώντας τα μέλη του κόμματος να μην υποστηρίξουν “πολιτικές που έρχονται από το παρελθόν”.

Η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου ηγέτη του Εργατικού Κόμματος μετά την συντριπτική εκλογική ήττα του Μαΐου αρχίζει αύριο και οι δημοσκοπήσεις αναδεικνύουν τον Τζέρεμι Κόρμπιν, που προτίθεται να κάνει στροφή προς τις σοσιαλιστικές ρίζες του κόμματος, φαβορί της αναμέτρησης.

Σε άρθρο του στην εφημερίδα Guardian, ο Μπλερ που κατηγορείται από κινήματα και μέλη του κόμματος για τη συμμετοχή στις σφαγές στον πόλεμο του Ιράκ και του Αφγανιστάν προειδοποίησε ότι η προοπτική ενός Εργατικού Κόμματος υπό την ηγεσία του Κόρμπιν θα θέσει το κόμμα “σε θανάσιμο κίνδυνο σήμερα περισσότερο από οποτεδήποτε άλλοτε στην 100ετή ύπαρξή του”.

“Το κόμμα βαδίζει με δεμένα τα μάτια, τα χέρια απλωμένα προς την άκρη του γκρεμού και τους μυτερούς βράχους να βρίσκονται από κάτω”, προειδοποιεί εκβιαστικά ο Τόνι Μπελ ο οποίος κέρδισε τρεις εκλογές για το Εργατικό Κόμμα ανάμεσα στο 1997 και το 2005,.

Πάντως ο Τζέρεμι Κόρμπιν σε συνέντευξή του στην ίδια εφημερίδα πριν μερικές ημέρες απαντά με τον τρόπο του εξηγώντας την επιτυχία του στην κούρσα της ηγεσίας των Εργατικών που τόσο τρομάζει την πλευρά Μπλερ στο κόμμα:

“Ένα ευρύτερο παγκόσμιο αριστερό κύμα ξεδιπλώνεται με ορμή από τον σοσιαλιστή γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς από το Βερμόντ που διεκδίκησε την ηγεσία των Δημοκρατικών από την Χίλαρι Κλίντον, την επιτυχία της εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα και την ταχεία άνοδο των Podemos στην Ισπανία».

“Εάν ο Τζέρεμι Κόρμπιν γίνει ηγέτης, δεν θα πρόκειται για μία ήττα σαν του 1983 ή του 2015 στις προσεχείς εκλογές. Θα πρόκειται για βαριά ήττα, πιθανή, καταστροφή”, λέει ο Τόνι Μπλερ στη δεύτερη παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για την ψηφοφορία στο Εργατικό Κόμμα.

Στην πρώτη του προειδοποίηση κατά της ανάδειξης του Τζέρεμι Κόρμπιν είχε προειδοποιήσει τους υποστηρικτές του Εργατικού Κόμματος ότι οι εκλογές δεν μπορεί να κερδηθούν με βάση μία αριστερή πλατφόρμα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ