Οι εκρήξεις στην Κίνα προκάλεσαν 17 θανάτους και 400 τραυματισμούς

Δεκαεπτά άτομα σκοτώθηκαν και σχεδόν 400 τραυματίστηκαν από δύο τεράστιες εκρήξεις που συγκλόνισαν χθες το βράδυ το λιμάνι της πόλης Τιαντζίν, στη βόρεια Κίνα, σύμφωνα με κινεζικά επίσημα ειδησεογραφικά μέσα.

Η δημόσια τηλεόραση CCTV ανέφερε στον ιστότοπό της ότι οι εκρήξεις έγιναν σε αποθήκες εκρηκτικών, προκαλώντας ένα ωστικό κύμα που έγινε αισθητό σε απόσταση χιλιομέτρων. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι δύο εκρήξεις έγιναν με διαφορά 30 δευτερολέπτων η μία από την άλλη.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας Σινχουά μετέδωσε ότι οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε αποθήκη με “επικίνδυνο εμπόριο”. Η πρώτη έκρηξη είχε την ισχύ 3 τόνων του εκρηκτικού ΤΝΤ ενώ η δεύτερη, 21 τόνων ΤΝΤ. Εκατό πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν στην περιοχή για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που προκλήθηκε ιδιαίτερα από την δεύτερη έκρηξη, η οποία φαίνεται σε βίντεο από μάρτυρες σαν μια τεράστια πύρινη σφαίρα που εκτοξεύτηκε στον ουρανό.

Η Τιαντζίν είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Κίνας, μαζί με ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της, και στεγάζει περίπου 15 εκατομμύρια άτομα.

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τσινπίνγκ απαίτησε από τις αρχές να σβύσουν τη φωτιά και να “καταβάλλουν τη μέγιστη προσπάθεια δυνατή για να σώσουν και περιθάλψουν τους τραυματίες και να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των ανθρώπων και της ιδιοκτησίας των”, είπε η CCTV.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ισοδύναμη με 21 τόνους ΤΝΤ η έκρηξη στην Κίνα

Έκρηξη και πυροβολισμοί έξω από το Κοινοβούλιο στην Καμπούλ- ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ