Διασώθηκαν περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι στη Μεσόγειο αυτό το σαββατοκύριακο

Περισσότεροι από χίλιοι πρόσφυγες και μετανάστες διασώθηκαν αυτό το σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια πολλών επιχειρήσεων στη Μεσόγειο, ανακοίνωσε η ιταλική ακτοφυλακή.

Μόνο τη σημερινή ημέρα πραγματοποιήθηκαν πέντε επιχειρήσεις με τον συντονισμό της ιταλικής ακτοφυλακής στη Ρώμη κατά τις οποίες διασώθηκαν 671 άνθρωποι, ανάμεσά τους 48 παιδιά και 108 γυναίκες. Στις πέντε από αυτές, οι πρόσφυγες βρίσκονταν σε υπερφορτωμένα σκάφη που απείχαν λίγα μίλια μεταξύ τους και κινδύνευαν να βυθιστούν. Η τελευταία επιχείρηση αφορούσε σκάφος έτοιμο να βυθιστεί σε απόσταση 137 μιλίων από το ακρωτήριο Πασέρο στη Σικελία.

Κατά τη χθεσινή ημέρα διασώθηκαν περισσότεροι από 400 άνθρωποι σε διαφορετικές επιχειρήσεις ανοικτά των λιβυκών ακτών.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ο οποίος δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη, χωρίς να έχει λάβει υπ΄όψιν το ναυάγιο της Τετάρτης ανοικτά της Λιβύης, περί τους 224.000 πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν από τον Ιανουάριο στην Ευρώπη διασχίζοντας τη Μεσόγειο, 98.000 στην Ιταλία και 124.000 στην Ελλάδα. Περισσότεροι από 2.100 έχασαν τη ζωή τους επιχειρώντας το ταξίδι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Βρετανός ΥΠΕΞ: Οι μετανάστες από την Αφρική απειλούν την κοινωνική δομή της ΕΕ

«Πυρετός» εργασιών για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων

Τρεις ελληνικές παραλίες στις ομορφότερες της Μεσογείου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ