Κάουντερ: Ο Σόιμπλε είναι από τους πιο αγαπητούς πολιτικούς

Τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπέρ της αφαίρεσης του δικαιώματος ελέγχου της τήρησης των κανόνων για το έλλειμμα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και της ανάθεσής του σε ανεξάρτητο θεσμό υπερασπίζεται ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Φόλκερ Κάουντερ.

«Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι ένας από τους πιο αγαπητούς πολιτικούς στη Γερμανία», αντιτείνει ο κ. Κάουντερ σε συνέντευξή του στη Welt am Sonntag, στην επισήμανση ότι ο κ. Σόιμπλε αναδεικνύεται στον πιο μισητό άνδρα στην Ευρώπη. «Και έχει δίκιο. Η Ευρώπη πρέπει να τηρεί τους κανόνες που έθεσε η ίδια», δηλώνει ο Γερμανός Χριστιανοδημοκράτης και τονίζει: «Δεν γίνεται η Γαλλία να μην μπορεί και πάλι να ελέγξει το έλλειμμα του προϋπολογισμού της! Έχουμε ένα όριο, το 3%. Εάν αυτό ξεπεραστεί, πρέπει να υπάρξουν κυρώσεις. Είναι λάθος το ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για πολιτικούς λόγους, κάνει πίσω σε αυτό. Για αυτό ο κ. Σόιμπλε δικαίως ζητά να αφαιρεθεί αυτός ο έλεγχος από την Επιτροπή και να δοθεί σε έναν ανεξάρτητο θεσμό ελέγχου. Μπορούμε να μιλήσουμε πολιτικά για πολλά στην Ευρώπη. Θέματα σταθερότητας όμως πρέπει να τα επεξεργαζόμαστε όχι με πολιτικό τρόπο, αλλά με βάση τους κανόνες».

Αναφερόμενος στα 60 μέλη της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας που καταψήφισαν πρόσφατα την εισήγηση της κυβέρνησης για έναρξη διαπραγματεύσεων για το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, ο κ. Κάουντερ ζητά «πνεύμα ομοφωνίας» και απορρίπτει την υπόθεση ότι το κόμμα του απομακρύνει τους «αντιρρησίες» από κοινοβουλευτικά αξιώματα. Ενόψει ενδεχόμενης νέας ψηφοφορίας για την Ελλάδα, διευκρινίζει ωστόσο ότι «αυτοί που ψήφισαν όχι, δεν μπορούν να παραμείνουν σε Επιτροπές (του Κοινοβουλίου) στις οποίες η διατήρηση της πλειοψηφίας αποτελεί ζήτημα, όπως πχ στην Επιτροπή Προϋπολογισμού ή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων».

 

Δείτε επίσης:

FAZ: Συμφωνία μέχρι τις 14 Αυγούστου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ