Έληξε η ομηρία στο ξενοδοχείο του Μάλι – Οκτώ οι νεκροί

Οι ειδικές δυνάμεις του στρατού του Μάλι σε συνεργασία με τις γαλλικές δυνάμεις έδωσαν τέλος, τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, στην κατάσταση ομηρείας που εκτυλίχθηκε από χθες το πρωί στο ξενοδοχείο Byblos της πόλης Σεβαρέ, όπου διαμένουν πολλοί ξένοι υπήκοοι και εργαζόμενοι του ΟΗΕ, μετά την εισβολή, πιθανώς ισλαμιστών, ενόπλων οι οποίοι συνέλαβαν ομήρους, δήλωσαν σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο στρατιωτικές πηγές.

Όπως μετέδωσε το Ρόιτερς, το υπουργείο Άμυνας του Μάλι ανακοίνωσε ότι οι ειδικές δυνάμεις του στρατού και οι γαλλικές δυνάμεις πραγματοποίησαν έφοδο στο ξενοδοχείο και απελευθέρωσαν τέσσερις ομήρους, ενώ μέσα στους χώρους του κτιρίου βρέθηκαν τρία πτώματα.

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ανάμεσά τους τρεις στρατιώτες κι ένας εργαζόμενος στον ΟΗΕ, σύμφωνα με πηγές στις ένοπλες δυνάμεις και στη MINUSMA. Ένας Ουκρανός υπήκοος που κατάφερε να αποδράσει από το ξενοδοχείο χθες είπε στις αρχές πως οι «περίπου τέσσερις ή πέντε» ένοπλοι κρατούσαν «τουλάχιστον δέκα» ομήρους.

 

Δείτε επίσης:

Ταϊβάν- Δύο νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Σουντελόρ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ