Ο Τραμπ “πλήρωσε” τα ταπεινωτικά σχόλια

Μία ισχυρή συντηρητική οργάνωση, η Red State, ανακάλεσε χθες την πρόσκληση που είχε απευθύνει στον Ντόναλντ Τραμπ να είναι ο κεντρικός ομιλητής σε μία σημαντική συγκέντρωση συντηρητικών ακτιβιστών εξαιτίας των υποτιμητικών σχολίων που έκανε ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Ρεμπουμπλικανών σχετικά με τη δημοσιογράφο Μέγκιν Κέλι, η οποία ήταν μία από τις συντονίστριες του πρώτου ντιμπέιτ του κόμματός του.

Ο Τραμπ επρόκειτο να εκφωνήσει την κεντρική ομιλία απόψε το βράδυ σε συνέδριο της οργάνωσης στην Ατλάντα.

Ο επικεφαλής της Red State Έρικ Έρικσον δήλωσε ότι ανακάλεσε την πρόσκληση του Τραμπ εξαιτίας των “ταπεινωτικών”, όπως τα χαρακτήρισε, σχολίων για την Κέλι, την μία από τις τρεις συντονίστριες στην πρώτη μεγάλη τηλεμαχία των ρεπουμπλικανών υποψηφίων το βράδυ της Πέμπτης στο Κλίβελαντ.

“Ενώ προσπάθησα να του δώσω πολλά περιθώρια, το σχόλιό του προς την Μέγκιν Κέλι ήταν παρατραβηγμένο”, δήλωσε ο Έρικσον και πρόσθεσε ότι προσκάλεσε την Κέλι, μία από τις σημαντικότερες δημοσιογράφους του Fox, να παραστεί στο συνέδριό του αντί του Τραμπ.

Στη διάρκεια του ντιμπέιτ, η Κέλι ζήτησε από τον Τραμπ να σχολιάσει τις υποτιμητικές δηλώσεις που έχει κάνει στο παρελθόν εις βάρος γυναικών, τις οποίες, για παράδειγμα, έχει αποκαλέσει “χοντρές γουρούνες”. Ο Τραμπ απάντησε στην Κέλι, λέγοντας ότι “χοντρή” έχει αποκαλέσει μόνο την ηθοποιό Ρόζι Ο’ Ντόνελ και ότι αυτό που έχει καταστρέψει τις ΗΠΑ είναι η υπερβολική “πολιτική ορθότητα”.

“Και ειλικρινά Μέγκιν, λυπάμαι αν δεν σου αρέσει. Έχω υπάρξει πολύ καλός μαζί σου, παρότι ενδεχομένως να μην έπρεπε δεδομένου του πώς μου έχεις συμπεριφερθεί. Αλλά δεν θα έκανα κάτι τέτοιο”.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Έρικσον αναφέρει ότι σε συνέντευξή του στο CNN ο Τραμπ είπε για την Κέλι: “Εβλεπες αίμα να τρέχει από τα μάτια της. Αίμα έτρεχε από παντού πάνω της”.

“Το σχόλιό του ήταν απρεπές”, είπε ο Έρικσον. “Είναι δυσάρεστο να πρέπει να ανακαλέσεις την πρόσκληση. Αλλά δεν θέλω κάποιον πάνω στη σκηνή που να δέχεται μία εχθρική ερώτηση από μία κυρία και η πρώτη του αντίδραση να είναι ο υπαινιγμός ότι φταίνε οι ορμόνες. Ηταν σαφώς λάθος”.

“Δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός και φημίζεται για την ωμότητα των λόγων του. Αλλά υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές που ακόμα και οι ωμοί ομιλητές και οι ερασιτέχνες πολιτικοί δεν θα πρέπει να περνούν. Η ευπρέπεια είναι μία από αυτές”.

Ο δισεκατομμυριούχος της Νέας Υόρκης έρχεται ψηλά στις δημοσκοπήσεις τις τελευταίες εβδομάδες καθώς οι Ρεπουμπλικανοί αναζητούν τον υποψήφιό τους που θα αναμετρηθεί με τον δημοκρατικό αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο 2016.

 

Δείτε επίσης:

ΗΠΑ – Ρεκόρ τηλεθέασης για το ντιμπέιτ του Ρεπουμπλικανικού κόμματος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ