Συλλήψεις στα Σκόπια για την ISIS

Εννέα άτομα συνέλαβαν οι αρχές των Σκοπίων, σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση με στόχο τον εντοπισμό και σύλληψη ατόμων που σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος ή στρατολογούν νέους για να πολεμήσουν στο Ιράκ και τη Συρία.

Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Μίτκο Τσάβκοφ δήλωσε, χθες, ότι πραγματοποιήθηκαν έφοδοι σε 28 τοποθεσίες σε όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων και το τζαμί Τουτουνσούζ, στα Σκόπια, και συνελήφθησαν εννέα άτομα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Για ακόμη 27 άτομα υπάρχει ένταλμα σύλληψης σε σχέση με συμμετοχή σε ξένους στρατιωτικούς ή παραστρατιωτικούς οργανισμούς, βάσει ενός νέου νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα, με στόχο να αποτρέψει μουσουλμάνους νέους από το να ενταχθούν στις δομές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία ή το Ιράκ.

Ο υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ δήλωσε ότι η επιχείρηση είχε σχεδιαστεί ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2014 και όλο αυτό το διάστημα το υπουργείο συγκέντρωνε στοιχεία για τη συμμετοχή ομάδων που στρατολογούν μέλη σε ξένους στρατιωτικούς σχηματισμούς.

Περίπου 130 πολίτες των Σκοπίων, εικάζεται πως έχουν ενταχθεί σε ξένες στρατιωτικές ομάδες και 16 σκοτώθηκαν εν ώρα μάχης.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη χώρα εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία χαιρετίζει την επιχείρηση της αστυνομίας.

Διαβάστε επίσης.

Το σχολείο δεν πρέπει να ξεκινά πριν τις 8.30 το πρωί

H selfie της Χίλαρι Κλίντον με την Κιμ Καρντάσιαν – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ