Στους δρόμους οι Ισραηλινοί – “Σταματήστε την υποκίνηση μίσους”

Τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Τελ Αβίβ για να φωνάξουν «σταματήστε την υποκίνηση μίσους» στον απόηχο της φονικής επίθεσης που διέπραξαν εξτρεμιστές Εβραίοι εναντίον οικογένειας Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός βρέφους 18 μηνών αλλά και της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή.

Ο επικεφαλής της κεντροαριστερής αντιπολίτευσης, Ισαάκ Χέρτζογκ, κατήγγειλε ένα «πογκρόμ που διέπραξαν Εβραίοι» εναντίον της οικογένειας Νταουάμπσεχ για το οποίο ζήτησε «συγγνώμη».

Μεταξύ των διαδηλωτών, ο Αμίραμ Γκόλντμπλουμ, ένας καθηγητής πανεπιστημίου, κατήγγειλε τις ενέργειες των εποίκων, χαρακτηρίζοντάς τους «την πληγή του Ισραήλ».

«Πρέπει όχι μόνο να βάλουμε ένα τέλος στις βιαιοπραγίες τους αλλά να τους εκδιώξουμε από τη Δυτική Όχθη» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Κινητοποιήσεις οργανώθηκαν σε πολλές πόλεις του Ισραήλ, κυρίως στην Ιερουσαλήμ όπου πολλές εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο σημείο όπου πριν από λίγα εικοσιτετράωρα ένας υπερορθόδοξος Εβραίος μαχαίρωσε 6 ανθρώπους κατά τη διάρκεια του Gay Pride.

«Οι φλόγες του μίσους και της βίας εξαπλώνονται στην χώρα μας» τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ισραήλ Ρεουβέν Ρίβλιν κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: twitter @972mag

Διαβάστε επίσης

Νεκρός 17χρονος Παλαιστίνιος από ισραηλινά πυρά

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ