260 αντάρτες του PKK νεκροί την τελευταία εβδομάδα

Περίπου 260 κούρδοι μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίσθηκαν σε διάστημα μιας εβδομάδας από τις επιδρομές της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας εναντίον βάσεων των ανταρτών, μετέδωσε σήμερα το κυβερνητικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Το πρακτορείο, οι πληροφορίες του οποίου δεν έχουν επαληθευθεί από άλλη πηγή, διαβεβαίωσε πως ο αδελφός του Σελαχατίν Ντεμιρτάς, του ηγέτη του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας, είναι μεταξύ των τραυματιών.

Ο Νουρετίν Ντεμιρτάς έχει στρατευθεί στις τάξεις των κόυρδων ανταρτών που έχουν βρει καταφύγιο στα βουνά του βόρειου Ιράκ και η ισλαμοσυντηρητική τουρκική εξουσία προβάλλει το γεγονός αυτό ως επιπλέον ένδειξη της “συμπαιγνείας” μεταξύ του PKK και του φιλοκουρδικού κόμματος HDP.

Η Άγκυρα εξαπέλυσε στις 24 Ιουλίου έναν “πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας” θέτοντας ταυτοχρόνως ως στόχους το PKK και τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

Όμως οι δεκάδες αεροπορικές επιδρομές που ακολούθησαν επικεντρώθηκαν στους κούρδους αντάρτες και μόνο τρεις είχαν στόχο το Ισλαμικό Κράτος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Το ΡΚΚ ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στην Τουρκία

Νεκροί πέντε αντάρτες του PKK

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ