Νέο εύρημα στην περιοχή των ερευνών για το Boeing της Malaysia, μία διαλυμένη βαλίτσα – ΦΩΤΟ

Αυτή η διαλυμένη βαλίτσα φέρεται να βρέθηκε κοντά στο σημείο που ανακάλυψαν τα  συντρίμμια από το πτερύγιο του φτερού του αεροπλάνου, που σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, είναι πολύ πιθανό να πρόκειται για το μοιραίο Boing της Malaysia Airlines και την πτήση MH-370 που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου του 2014 με 239 επιβαίνοντες.

Παράλληλα, η Αυστραλία θεωρεί τον εντοπισμό χθες των συντριμμιών ενός αεροσκάφους σε ακτή της γαλλικής νήσου Ρεϊνιόν, στον Ινδικό Ωκεανό, μια “πολύ σημαντική εξέλιξη” στην έρευνα για τον εντοπισμό του μοιραίου Μπόινγκ 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών.

Ένας αριθμός που βρίσκεται αποτυπωμένος στο τμήμα των συντριμμιών που εντοπίστηκαν πιστεύεται ότι θα βοηθήσει να επαληθευτεί γρήγορα αν ανήκουν στην μοιραία πτήση MH370, η τύχη της οποίας αγνοείται για περισσότερες από 500 ημέρες, σημείωσε επίσης ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της Αυστραλίας Ουόρεν Τρας.

“Είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη και αν αυτά τα συντρίμμια προέρχονται πράγματι από την MH370, αυτό θα επιτρέψει στις οικογένειες (των θυμάτων) να πενθήσουν”, πρόσθεσε.

“Η Ρεϊνιόν βρίσκεται πολύ μακριά από την περιοχή όπου διεξήχθησαν οι έρευνες (ανοιχτά της Αυστραλίας), αλλά είναι μια συνεπής εκδοχή βάσει αυτού που γνωρίζουμε για τα ρεύματα και τις πληροφορίες που έχουμε από τους δορυφόρους”, συνέχισε.

Ο αριθμός που είναι αποτυπωμένος στα συντρίμμια δεν είναι ένας αύξων αριθμός, αλλά μπορεί να είναι ένας κάποιου είδους αριθμός συντήρησης που θα βοηθήσει στις προσπάθειες αναγνώρισής τους, σημείωσε επίσης ο Αυστραλός υπουργός.

“Αυτού του είδους η δουλειά θα πάρει προφανώς κάποιον χρόνο, αν και ο αριθμός μπορεί να βοηθήσει να γίνει η επαλήθευση πολύ πιο γρήγορα από ότι θα συνέβαινε σε άλλη περίπτωση”, κατέληξε.

Εξειδικευμένοι ερευνητές αναχώρησαν σήμερα για το γαλλικό νησί προκειμένου να εξακριβώσουν αν τα συντρίμμια μήκους δύο μέτρων που εντοπίστηκαν χθες στην Ρεϊνιόν και φαίνεται ότι αποτελούν τμήμα του φτερού ενός αεροπλάνου ανήκουν στο αεροπλάνο της Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε πέρυσι από τα ραντάρ.

Διαβάστε επίσης:

“Σχεδόν βέβαιο ότι τα συντρίμμια ανήκουν στο χαμένο Boeing της Malaysia Airlines”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ