Τι λέει η Malaysia Airlines για τα συντρίμμια που βρέθηκαν στο Ρεϊνιόν

“Πρόωρες” χαρακτήρισε σήμερα η Malaysia Airlines τις εικασίες, σύμφωνα με τις οποίες συντρίμμια αεροσκάφους που βρέθηκαν στην ανατολική ακτή του νησιού Ρεϊνιόν, στον Ινδικό Ωκεανό, προέρχονται από το Boeing που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου του 2014, ενώ οι αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν την προέλευσή τους.

Την ίδια ώρα η Κίνα ανακοίνωσε ότι “προσπαθεί να επιβεβαιώσει την κατάσταση με τις εμπλεκόμενες χώρες” για το ενδεχόμενο τα συντρίμμια να ανήκουν στην πτήση MH370, μετά την ανακοίνωση των γαλλικών αρχών ότι εξετάζουν ένα κομμάτι από συντρίμμια αεροπλάνου που βρέθηκε στο νησί Ρεϊνιόν για να εξακριβώσουν την προέλευσή του. Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Χονγκ Λέι δήλωσε ότι η κινεζική κυβέρνηση “παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις”.

Η ανακάλυψη χθες του μυστηριώδους ευρήματος που μοιάζει με κομμάτι από φτερό αεροπλάνου, προκάλεσε εκ νέου ερωτήματα για πιθανή σχέση με την εξαφάνιση του Boeing 777, με 239 επιβαίνοντες, ένα από τα μεγαλύτερα αινίγματα στην ιστορία της πολιτικής αεροπορίας.

“Επί του παρόντος, θα ήταν πρόωρο για την αεροπορική εταιρία να προβεί σε εικασίες για την προέλευση του συγκεκριμένου κομματιού από συντρίμμια”, ανακοίνωσε η Malaysia Airlines προσθέτοντας ότι συνεργάζεται με τις “αρμόδιες αρχές για να εξακριβώσει” αν τα συντρίμμια αυτά προέρχονται ή όχι από το Boeing του στόλου της.

Νωρίτερα, ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας, Ντάτο Σρι Λίου Τιονγκ Λάι, είχε δηλώσει από τη Νέα Υόρκη ότι “έστειλε ειδική ομάδα για να διενεργήσει επιτόπια έρευνα” στη Ρεϊνιόν. “Θα πρέπει να ελεγχθούν τα συντρίμμια πριν επιβεβαιωθεί ότι ανήκουν στην πτήση MH370”, πρόσθεσε, δίνοντας ελπίδες για την ταυτοποίηση των ευρημάτων “το συντομότερο δυνατόν”.

Τα συντρίμμια, μήκους δύο μέτρων, βρέθηκαν στο Σεν Αντρέ του νησιού Ρεϊνιόν από τους εργαζόμενους ενός συλλόγου αρμόδιου για τον καθαρισμό της ακτής.

Επί του παρόντος, ουδεμία εκδοχή θεωρείται επικρατέστερη για τους ειδικούς του ερευνητικού τμήματος της γαλλικής αστυνομίας των αερομεταφορών που αναζητούν κυρίως πληροφορίες, όπως έναν αύξοντα αριθμό, οι οποίες θα επιτρέψουν την ταυτοποίηση των συντριμμιών. “Είναι πάρα πολύ νωρίς να εξαχθούν συμπεράσματα. Προς το παρόν, θα πρέπει να εξακριβωθεί σε ποιο τύπο αεροσκάφους μπορεί να ανήκουν τα συντρίμμια. Όταν θα το έχουμε εξακριβώσει, θα είναι δυνατόν να προσδιορίσουμε την εταιρία”, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην έρευνα

Η Αυστραλία, που συντονίζει τις διεθνείς έρευνες στον Ινδικό Ωκεανό για τον εντοπισμό του Boeing, συμμετέχει στη γαλλική έρευνα.

Το αεροσκάφος που είχε αναχωρήσει από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο, εξαφανίστηκε μια ώρα μετά την απογείωσή του. Κανένα ίχνος του δεν έχει βρεθεί παρά τις εντατικές έρευνες διεξάγονται από την Αυστραλία στο νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Διαβάστε επίσης

Οι γαλλικές αρχές εξετάζουν το τμήμα αεροπλάνου στο Ρεϊνιόν

Τα συντρίμμια αναζωπυρώνουν τα σενάρια για την τύχη της πτήσης MH370

Φωτογραφίες από τα συντρίμμια – Ανήκουν στο μοιραίο Boeing των Malaysia Airlines;

Το σημείο όπου εντοπίστηκαν τα συντρίμμια που μπορεί να ανήκουν στο μοιραίο Boeing – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ