Άρση της απαγόρευσης για τις κονσόλες παιχνιδιών στην Κίνα

Από το 2000 είχε απαγορευτεί η κατασκευή και πώληση παιχνιδομηχανών στην Κίνα, επειδή η Κυβέρνηση της χώρας πίστευε ότι οι συσκευές και οι 3D κόσμοι που προβάλουν, έχουν αρνητική επίδραση στην πνευματική και σωματική ανάπτυξη των παιδιών.

Η Κίνα ανακοίνωσε, ότι μέσα στο έτος θα άρει την απαγόρευση για τις κονσόλες κι έτσι εταιρείες όπως είναι οι Sony, Microsoft και Nintendo, ετοιμάζονται να εισέλθουν σε μία ιδιαίτερη αγορά.

Το 2013, στην πόλη της Σαγκάης διαμορφώθηκε μια ειδική ζώνη ελεύθερου εμπορίου, στα όρια της οποίας, θα μπορούν να διατίθενται προϊόντα από ξένους κατασκευαστές, μεταξύ άλλων και οι παιχνιδομηχανές των Sony, Microsoft και Νintendo.

Παράλληλα, πριν από ένα χρόνο η Sony υπέγραψε συμφωνία με την Shanghai Oriental Pearl Group Co., ώστε να κατασκευάσει και να πουλήσει κονσόλες PlayStation στην Κίνα, κάνοντας πρώτη το άνοιγμα σε μια υποσχόμενη αλλά δύσκολη αγορά.

Πλέον, η πώληση των παιχνιδομηχανών θα είναι δυνατή σε όλη την περιφέρεια της χώρας και όχι μόνο σε μία περιοχή 28,5 τετραγωνικών χιλιομέτρων μέσα στην Σαγκάη, με τις κονσόλες να παίρνουν ειδική έγκριση για να πωληθούν.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το pcmag.com, μπορεί οι κονσόλες να μην πωλούνταν στην Κίνα, αλλά τα video games πωλούνταν στις εκδόσεις για PC, ενώ οι Κινέζοι έδειξαν ενδιαφέρον στο web και στο mobile gaming.

 

Διαβάστε επίσης:

Προσγείωση που κόβει την ανάσα στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ – ΒΙΝΤΕΟ

Συγκλονίζει η αυτοθυσία μητέρας στην Κίνα – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ